портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

КМЄС презентувала дослідження громадської думки щодо безпеки у Донецькій області

Опубліковано 17 грудня 2021 року, 11:48

Презентація результатів опитування та комплексного дослідження громадської думки в шести областях України (у тому числі на Донеччині) та обговорення подальшої співпраці  відбулися під час зустрічі заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна з делегацією Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки (КМЄС) в Україні  у Краматорську сьогодні, 17 грудня. 

Вадим Філашкін подякував міжнародним партнерам за постійну підтримку та зазначив, що Донецька область готова розширювати співпрацю, особливо у безпекових питаннях. Він зазначив, що це надзвичайно актуально в умовах гібридної російської агресії не тільки у населених пунктах, які постраждали від конфлікту, а у всіх громадах області.

Старший радник із державного управління КМЄС Інто Гудсміт провів презентацію дослідження, у якому були відображені основні складові безпеки громади та ставлення до них українців. За результатами дослідження Донецька область має ті ж проблеми, що і решта регіонів України, що говорить про спорідненість процесів, як відбуваються у всіх громадах країни.  Керівник Регіонального представництва КМЄС у Донецькій області Мартін Кулішек зазначив, що для подолання викликів потрібно об’єднати зусилля обласної влади та міжнародних організацій, виробивши спільну стратегію дій. Надалі для покращення сприйняття рівня безпеки у громадах області потрібно проводити ефективну комунікацію з громадянами.

Вадим Філашкін підкреслив, що обласна влада здійснює цілий комплекс заходів, спрямованих на підвищення безпеки у громадах. Заступник очільника області звернув увагу на показник рівня домашнього насильства та зазначив, що його зростання свідчить про те, що люди почали говорити про такі випадки та звертатись за допомогою як до обласних соціальних служб, так і до правоохоронних органів.