портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Комендантська година та богослужіння онлайн: Стало відомо, як буде організоване святкування Великодня на Донеччині

Опубліковано 13 квітня 2023 року, 16:46

Особливостям організації проведення цьогорічного святкування Великодня на Донеччині був присвячений сьогоднішній брифінг, на якому мешканців області закликали були відповідальними і не дати шансів росіянам влаштувати криваві провокації. Саме безпекова складова примушує дотримуватись обмежень під час цього великого релігійного свята. 

Як повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, у відповідності з вимогами оперативно-стратегічних угруповань військ "Хортиця" і "Таврія" він підписав розпорядження щодо заборони масових зібрань у цей період. "Всі богослужіння та релігійні обряди мають пройти в онлайновому форматі, адже для росіян будь-яке зібрання. скупчення людей може стати бажаною мішенню", - зазначив очільник області.

"Ми не маємо права допустити жертв, яких можна уникнути, Наше завдання - максимально вживати заходи для безпеки життя та здоров`я жителів Донеччини і всіх, хто перебуває на території області", - наголосив Павло Кириленко. 

Начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області Руслан Осипенко нагадав, що на території області з 21.00 до 5.00 діє комендантська година, в цей час громадянам заборонено знаходитись на вулицях населених пунктів без спеціальних дозволів. Відповідно, загальний доступ до культових споруд у неділю, 16 квітня, буде дозволений після закінчення комендантської години, а освячення почнеться орієнтовно о 5.00.