портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Розпочав роботу освітній хаб для дітей Сіверської та Торецької територіальних громад у м.Дніпро

Опубліковано 13 квітня 2023 року, 15:51 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Освітянами Донецької області продовжується робота по створенню освітніх локацій, що розташовані на базі гуманітарних штабів територіальних громад в межах України. 13 квітня 2023 року у місті Дніпро, на базі освітнього простору Бахмутського району Донецької області, розпочав роботу освітній хаб для дітей Сіверської та Торецької територіальних громад, які тимчасово проживають у місті Дніпро та Дніпропетровської області.

На відкриття освітнього осередку були запрошені заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна, радник голови облдержадміністрації Тамара Лук’янчук та директор департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації Тетяна Сідашева.

З вітальним словом до присутніх звернулась заступник голови облдержадміністрації Юлія Костюніна, яка наголосила на актуальності та необхідності створення освітніх осередків, адже в умовах дистанційного навчання дуже важливе живе спілкування дітей та педагогів. Також Юлія Олександрівна привітала усіх з прийдешнім святом Великодня.

Завдяки роботі освітнього простору діти зможуть отримувати різноманітні освітні послуги, а саме: вивчення іноземної мови (англійської, німецької), відвідати розвивальні заняття для дошкільнят. Планується проведення заходів з національно-патріотичного, екологічного виховання та краєзнавчої роботи, заняття з мінної безпеки, першої домедичної допомоги, заходи психологічної підтримки.

Напередодні Великодня педагоги Сіверської та Торецької територіальних громад, які організовують роботу освітнього простору, разом з дітьми та гостями стали учасниками майстер- класу з ліплення «Великоднього кролика». Святкового настрою додала гра на народних та саморобних музичних інструментах з виконанням українських пісень. Наприкінці свята учасники заходу провели спільну руханку «Скоро перемога».

Діти отримали найкращі емоції, гарний настрій і очікування нових зустрічей.

За інформацією департаменту освіти і науки облдержадміністрації