портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Сімейна писанка»: В Центрі підтримки ВПО Краматорського району «Ми Разом» у м. Дніпро відбувся інтерактивний захід

Опубліковано 13 квітня 2023 року, 15:40 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

13 квітня 2023 року в Центрі підтримки внутрішньо переміщених осіб Краматорського району «Ми Разом» у м. Дніпро відбувся інтерактивний захід «Сімейна писанка».

Майстерності писанкарства усіх охочих навчала Оксана Рязанцева, писанкарка, співробітник відділу Донецького обласного художнього музею «Музей народної архітектури, побуту та дитячої творчості в с. Прелесне» (скансен, що розташований у с. Прелесне Черкаської громади Краматорського району).

Захід проходив за підтримки Донецької обласної державної адміністрації та участі заступника голови Донецької облдержадміністрації Юлії Костюніної, яка привітала всіх присутніх із Великодніми святами і зазначила, що проведення такого інтерактиву ставить за мету популяризацію українських традицій, заходів з терапії від стресів війни і підтримку родин з Донецької області, які залишили свої домівки та знайшли прихисток у м. Дніпро.

Під час розпису писанок учасники ділилися сімейними звичаями до Великодніх свят, а також створювали власну символіку знаків-оберегів на писанках та виконали розпис писанки у восковій техніці.

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації