портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Конгрес «Код незламності освіти Донеччини» завершено

Опубліковано 22 серпня 2023 року, 11:22 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Третій день конгресу освітян Донеччини об’єднав понад 3550 освітян області, зокрема керівників закладів дошкільної та загальної середньої освіти, центрів професійного розвитку, учителів усіх освітніх галузей та початкових класів, консультантів центрів професійного розвитку, психологів та соціальних педагогів.

Освітяни Донеччини мали можливість відвідати різні тематичні секції, а їх було 21. Подолання освітніх втрат, укладання навчальних програм, психологічний супровід освітнього процесу, інноваційні методи викладання – ці та інші питання розглядалися впродовж дня учасниками Конгресу. Педагогам були запропоновані методичні рекомендації, розроблені працівниками Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти до нового навчального року, презентації спікерів, цифрові інструменти, дидактичний матеріал до уроків та багато іншого.

За участю Світлани Нерянової, начальника відділу дошкільної освіти головного управління дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти директорату дошкільної, позашкільної інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України, та Ніни Омельяненко, голови правління ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти», відбувся круглий стіл «Підготовка закладів дошкільної освіти до нового 2023/2024 навчального року». Учасниками обговорено питання підготовки закладів дошкільної освіти до нового 2023/2024 навчального року, участь закладів дошкільної освіти Донеччини в проєкті UNICEF «Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні». Увагу учасників акцентовано на тому, що пріоритетними завданнями залишаються збереження та повернення контингенту, а також поновлення кадрового потенціалу в закладах дошкільної освіти Донеччини. Також педагогам були запропоновані практичні матеріали зі здійснення освітнього процесу за сімейною формою виховання з елементами дистанційної освіти.

Конгрес «Код незламності освіти Донеччини» завершено. За три дні він охопив понад 5000 учасників: науковців, представників громадських організацій, керівників закладів освіти і центрів професійного розвитку, педагогів, соціальних педагогів, консультантів центрів професійного розвитку педагогічних працівників та психологів Слов’янської, Краматорської, Покровської, Маріупольської, Бахмутської, Добропільської та інших територіальних громад.

За інформацією департаменту освіти і науки облдержадміністрації