портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Підведено підсумки тренінгу «Медіаграмотність під час війни»

Опубліковано 22 серпня 2023 року, 12:52 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

22 серпня 2023 року підведено підсумки триденного тренінгу «Медіаграмотність під час війни» у м. Трускавець. Під час тренінгу учасники та учасниці набули нових компетентностей з питань використання соціальних медіа, цифрової ідентичності, сторітейлінгу, медіаграмотності у контексті реалізації завдань обласного плану дій 1325 «Жінки, мир, безпека». Механізми для вирішення проблем у відповідь на безпекові виклики, з якими стикаються жінки та дівчата через посилення медіаграмотності.

До тренінгу «Медіаграмотність під час війни» долучилася заступниця голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна. У своїй промові вона висловила слова вдячності та підтримки представникам та представницям Коаліції 1325 Донеччина та підкреслила, що саме зараз, коли держава-терорист намагається ще більше нас усіх залякувати, ми маємо відповісти на російський терор ще міцнішою, змістовнішою співпрацею.

Уміти відрізнити правду від брехні в нинішньому світі – навичка вкрай необхідна, адже ми з вами живемо в часи навали різноманітної інформації. А в час війни медіаграмотність необхідна – без жодних перебільшень – для захисту свого життя. Адже підлий і підступний ворог веде проти нас війну не лише на полі бою, він намагається вразити нас в інформаційному просторі. Його завдання: поширити зневіру, підірвати підтримку партнерів, посіяти паніку, створити в кожного українця враження, що війну ми програємо або й уже програли. Медіаграмотність — саме та навичка, що може убезпечити нас від цих негативних впливів.

Захід проведено громадською організацією «Країна вільної громади» у межах реалізації проєкту «Лабораторія медіаграмотності та інформаційної безпеки» за підтримки Уряду Канади, Українського Жіночого Фонду, Коаліції 1325 Донеччина.

За інформацією  управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації