портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Конкурс есеїв для підлітків від Нью-Йоркського літературного фестивалю

Опубліковано 22 грудня 2023 року, 15:49

Нью-Йоркський літературний фестиваль, заснований письменницею Вікторією Амеліною, оголошує конкурс есеїв для учнів 9-11 класів шкіл Бахмутської громади. 

Конкурс есеїв “Справжні імена, справжні історії” уперше був проведений під час Нью-Йоркського літературного фестивалю у жовтні 2021 року. Нагородою для п’ятьох  переможців стала освітня поїздка до Києва та Львова. У вересні 2023 року команда НЛФ запросила всіх, хто брав участь у конкурсі, у табір в Карпати  — NYCamp.

Цього року ми розширюємо проведення конкурсу із самого Нью-Йорка на всю Бахмутську громаду. Запрошуємо учнів старших класів усіх шкіл  — як тих, хто продовжує навчатися в них онлайн, так і тих, хто в евакуації пішов до інших навчальних закладів, але відчуває зв’язок із домівкою, і хоче про це розповісти.

Тема цьогорічного конкурсу: Деокупація майбутнього: що я візьму з минулого мого дому в майбутнє.

Дедлайн для надсилання есеїв: 25 лютого.

П’ятеро переможців отримають ґранти на освітні курси та тренінги за власним вибором (як офлайн, так і онлайн)  — в залежності від зацікавлень. Зі свого боку ми пропонуємо вибрати серед шкіл та центрів: Projector, Літосвіта, Go Iteens, Engmonsters, Skvot, Artcraft, Kust, Артія, Dance Maximum. Але це не вичерпнй список: якщо переможець не знайде у цьому списку те, що його зацікавить, і запропонує інші курси на власний вибір у межах ґранту  — ми обов’язково розглянемо і його.

Розмір ґранту  — до 20 тисяч гривень.  

Натомість всіх номінантів ми запросимо на другий NYCamp, запланований на серпень 2024 року в Карпатах.

Есеї оцінюватиме журі, до якого увійшли члени команди Нью-Йоркського літературного фестивалю та українські письменники і письменниці: Оля Русіна, Марія Масюк, Катерина Міхаліцина, Олена Стяжкіна, Олена Гусейнова, Олексій Чупа, Станіслав Федорчук та інші. 

Ваші роботи просимо надсилати на електронну адресу [email protected], вказавши у темі листа: “конкурс есеїв+ваше ім’я та прізвище+номер навчального закладу та населений пункт”.

У січні та лютому ми проведемо онлайн-зустрічі у ваших школах, щоб детальніше розповісти про фестиваль, конкурс та карпатський табір NYCamp.

До зустрчі!