портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Конкурс з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених обласними громадськими об’єднаннями ветеранів, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету

Опубліковано 03 грудня 2020 року, 16:05 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Відповідно до пункту 4 Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 року № 1049, керуючись підпунктом 11 пункту 11 Положення про Департамент соціального захисту населення Донецької обласної державної адміністрації від 08 травня 2020 року № 465/5-20, та з метою ефективного розподілу коштів, передбачених у обласному бюджеті на фінансову підтримку громадських об’єднань осіб з інвалідністю, Департамент соціального захисту населення Донецької обласної державної адміністрації оголошує конкурс з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених обласними громадськими об’єднаннями ветеранів, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету у 2021 році.

Відповідно до Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 року № 1049, конкурсні пропозиції подаються громадськими об’єднаннями ветеранів війни, жертв нацистських переслідувань та жертв політичних репресій, які зареєстровані відповідно до вимог законодавства, внесені до Реєстру громадських об’єднань та утворені з метою захисту прав і свобод, задоволення суспільних, зокрема соціальних, та інших інтересів ветеранів війни, жертв нацистських переслідувань та жертв політичних репресій, які отримали свій статус відповідно до Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про жертви нацистських переслідувань», «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років» та «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у ХХ столітті» на розв’язання таких пріоритетних завдань:

Формування в суспільстві однозначного позитивного образу ветерана, взірця героїзму та патріотизму.

2. Підняття рівня національно-патріотичного виховання загалом та військово-патріотичного як його складника, зокрема, через залучення до виховного процесу ветеранів.

3. Сприяння працевлаштуванню учасників АТО/ООС та запровадження ними власної справи.

4. Заходи з роз’яснення прав і гарантій, що надаються ветеранам та членам їх сімей, а також моніторинг їх реалізації.

5. Соціальна адаптація ветеранів. Розвиток фізичної культури і спорту серед ветеранів та членів їх сімей.

6. Підвищення організаційної спроможності громадських об’єднань ветеранів.

7. Відзначення святкових, пам’ятних та історичних дат, пов’язаних з вшануванням та увічненням пам’яті ветеранів війни, захистом незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, формуванням соборності та державності, проголошенням незалежності України, відвідування військових поховань і військових пам’ятників.

8. Пошук, ексгумація та перепоховання останків загиблих військовослужбовців. Заходи з упорядкування місць поховання загиблих захисників.

Види діяльності, що можуть бути підтримані організатором конкурсу 

Відповідно до Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 року № 1049, пріоритетні завдання можуть реалізовуватися у вигляді програм (проєктів, заходів) відзначення святкових, пам’ятних та історичних дат, пов’язаних з вшануванням та увічненням пам’яті ветеранів війни, жертв нацистських переслідувань та політичних репресій, захистом незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, формуванням соборності та державності, проголошенням незалежності України, а також відвідування військових поховань;

проведення заходів з пошуку, ексгумації та перепоховання останків загиблих (крім видатків розвитку);

проведення спортивно-реабілітаційних заходів;

проведення тренінгів, курсів, навчальних семінарів, засідань за круглим столом та інших інформаційно-просвітницьких заходів відповідно до тематики програми (проєкту, заходу);

проведення заходів національно-патріотичного (зокрема, військово-патріотичного) виховання дітей та молоді;

розроблення та виготовлення періодичних, довідкових, інформаційних, аналітичних та методичних видань з питань соціального захисту, реабілітації, соціалізації, адаптації, працевлаштування ветеранів, членів сімей загиблих та діяльності громадських об’єднань ветеранів без права їх подальшого використання в комерційних цілях.

Конкурсна пропозиція складається державною мовою та має містити:

1. Заяву про участь у конкурсі за формою, затвердженою наказом Департаменту соціального захисту населення Донецької обласної державної адміністрації від 21 вересня 2020 року № 02-09/168/203-20 «Про затвердження форм документів для проведення конкурсів з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених громадськими об’єднаннями ветеранів для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету», зареєстрованим в Східному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Харків) 12 жовтня 2020 року № 144/144 за підписом керівника або уповноваженої особи громадського об’єднання, скріпленого печаткою (у разі наявності).

Опис програми (проєкту, заходу) та кошторис витрат, необхідних для виконання (реалізації) програм (проєкту, заходу), за формою, затвердженою наказом Департаменту соціального захисту населення Донецької обласної державної адміністрації від 21 вересня 2020 року № 02-09/168/203-20 «Про затвердження форм документів для проведення конкурсів з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених громадськими об’єднаннями ветеранів, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету», зареєстрованим в Східному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Харків) 12 жовтня 2020 року № 144/144.

 Листи-підтвердження органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, наукових установ, інститутів громадянського суспільства, інших установ та організацій (у разі їх залучення до виконання (реалізації) програми (проєкту, заходу).

 Інформацію про діяльність інституту громадянського суспільства, зокрема досвід виконання (реалізації) програми (проєкту, заходу) протягом останніх двох років за рахунок бюджетних коштів та інших джерел фінансування, джерела фінансування інституту громадянського суспільства, його матеріально-технічну базу та кадрове забезпечення (в письмовому та електронному вигляді).

Документ, що підтверджує повноваження уповноваженої особи громадського об’єднання (на підписання, подання чи захист конкурсної пропозиції – у разі підписання, подання чи захисту конкурсної пропозиції не керівником громадського об’єднання).

Конкурсна пропозиція має подаватися у 3 примірниках: оригінал, одна копія та електронному вигляді.

Усі документи, що складають друкований варіант конкурсної пропозиції (оригінал та одна копія), мають бути окремо кожна форма документа пронумеровані, прошнуровані та скріплені печаткою громадського об’єднання осіб з інвалідністю.

Електронні копії документів, що складають конкурсну пропозицію, подаються у форматі PDF та Miсrosoft Word (Miсrosoft Excel) разом із друкованим варіантом конкурсної пропозиції.

Громадське об’єднання осіб з інвалідністю може подавати на конкурс кілька конкурсних пропозицій.

Подані конкурсні пропозиції не повертаються учасникові конкурсу.

Відповідальність за достовірність інформації, що міститься у конкурсній пропозиції, покладається на учасника конкурсу.

Одержувачем бюджетних коштів може бути громадське об’єднання, яке відповідає таким критеріям:

 Громадське об’єднання не перебуває у процесі припинення.

Громадське об’єднання провадить свою діяльність не менше шести місяців до оголошення конкурсу.

Відсутні факти порушення громадськими об’єднаннями вимог бюджетного законодавства, крім тих, до яких застосовано попередження, протягом одного або двох попередніх бюджетних періодів (у випадку отримання фінансової підтримки за рахунок коштів обласного бюджету).

До участі у конкурсі не допускаються громадські об’єднання ветеранів у разі, коли:

Інформація, зазначена в конкурсні пропозиції, не відповідає інформації про громадське об’єднання ветеранів, що міститься у відкритих державних реєстрах.

Громадське об’єднання ветеранів зареєстроване в установленому порядку пізніше ніж за шість місяців до оголошення проведення конкурсу.

Громадське об’єднання ветеранів відмовилося від участі в конкурсі шляхом надсилання його організаторові офіційного листа.

Громадське об’єднання ветеранів перебуває у стадії припинення.

Конкурсну пропозицію подано після закінчення встановленого організатором строку подання конкурсних пропозицій та/або не в повному обсязі.

Установлено факт порушення громадським об’єднанням ветеранів  вимог бюджетного законодавства протягом двох попередніх бюджетних періодів із застосуванням заходу впливу за таке порушення (крім попередження).

Рівень виконання (проведення) пріоритетних завдань.

Для отримання фінансування громадськими об’єднаннями ветеранів  відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2018 року № 156 «Деякі питання надання фінансової підтримки громадським об’єднанням ветеранів» рівень виконання ними пріоритетних завдань має відповідати обласному рівню виконання. Обласний рівень виконання (реалізації) програми (проєкту, заходу) передбачає провадження проєктної діяльності у більш як половині районів області, де органи державної влади здійснюють свої повноваження, та/або забезпечення участі у такій діяльності осіб з більш як половини об’єднаних територіальних громад Донецької області, де органи державної влади здійснюють свої повноваження; поширення інформації про результати проєкту у більш як половині районів області, де органи державної влади здійснюють свої повноваження.

Громадське об’єднання ветеранів бере участь у співфінансуванні програми (проєкту, заходу) в розмірі не менше як 15 відсотків необхідного обсягу фінансування.

Адміністративні витрати на організаційне та матеріально-технічне забезпечення громадського об’єднання ветеранів для виконання (реалізації) програм (проєктів, заходів) можуть становити не більше як 20 відсотків загального обсягу коштів фінансової підтримки.

Граничний обсяг фінансування за рахунок коштів обласного бюджету однієї програми (проєкту, заходу) становить 100 000 грн.

Конкурсні пропозиції приймаються протягом 30 календарних днів з наступного дня після оприлюднення оголошення на офіційному веб-сайті Департаменту соціального захисту населення Донецької обласної державної адміністрації щоденно, крім суботи, неділі та святкових днів, з 10.00 до 16.00 (перерва з 12.00 до 13.00), e-mail: [email protected], за адресою:  м. Краматорськ, вул. Румянцева, буд.16, каб. 10.

Дата проведення першого засідання конкурсної комісії буде повідомлена додатково шляхом розміщення на офіційному веб-сайті Департаменту соціального захисту населення Донецької обласної державної адміністрації.