портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Консалтинговий центр служби зайнятості: підтримка та сприяння відновленню бізнесу у Святогірську

Опубліковано 22 травня 2024 року, 16:44 , Донецький обласний центр зайнятості

22 травня у деокупованому Святогірську відбулося виїзне засідання консалтингового простору «Перспектива», організоване Слов’янським міським центром зайнятості.

Метою заходу стало надання всебічної підтримки місцевому бізнесу, який поступово відновлюється після деокупації. У заході взяли участь як діючі підприємці, так і ті, хто планує розпочати свою справу.

До роботи консалтингового простору центру зайнятості доєдналися представники ГУ Пенсійного фонду України в Донецькій області, ГУ ДПС у Донецькій області, юристи організації БФ «Право на захист», співробітники Ощадбанку. Також були присутні представники Святогірської міської військової адміністрації.

Учасники отримали консультації та роз’яснення з питань застосування податкового та пенсійного законодавства, надання банківських послуг, державної підтримки бізнесу та ін.

Фахівці центру зайнятості інформували про грантові програми, консультували з питань організації та ведення підприємницької діяльності, ознайомили з онлайн-платформою для підприємців на порталі Дія. Також розповіли про програми фінансової підтримки роботодавців від служби зайнятості.

Представників комунальних підприємств громади зацікавила можливість отримання компенсації за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб та за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю.

Захід пройшов в режимі активного діалогу і продемонстрував ефективність такої взаємодії та всебічної підтримки місцевому бізнесу.

Служба зайнятості Донеччини й надалі буде допомагати підприємцям місцевих громад відновлювати свою діяльність.