портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Координаційний комітет проєкту «Підвищення рівня освіти, зайнятості та соціальної інтеграції молоді в постраждалих від конфлікту районах Грузії та України»

Опубліковано 19 березня 2020 року, 16:22 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

17 березня представники управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання та Донецького обласного Центру зайнятості взяли участь у Координаційному комітеті проєкту «Підвищення рівня освіти, зайнятості та соціальної інтеграції молоді в постраждалих від конфлікту районах Грузії та України» Данської Раді у справах біженців (DRC) та ГО «Маріупольська Спілка Молоді», що реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу. Також на скайп зв’язку із присутніми був Ярема Олександр - голова Державного агентства розвитку молоді і громадянського суспільства, та Гуд Діна -  радник з питань зв'язків та розвитку Данської Ради у справах біженців.

Проєкт спрямований на створення можливостей для молоді, яка постраждала від конфлікту в Україні, та підвищення рівня економічної стабільності.

У межах проєкту було подано понад 1 300 заявок на отримання грантової допомоги, що підтверджує актуальність підтримки ініціатив молоді. На сьогодні, завдяки підтримці Європейського Союзу, вже було підтримано наступні ініціативи:

187 молодих людей створили або розширили свій бізнес завдяки грантам на мікро-бізнес;

122 людини змогли отримати нові професійні знання та навички завдяки грантам на професійну освіту.

Для актуалізації та впровадження проєкту у квітні 2020 року заплановано проведення інформаційного форуму, присвяченого молодіжному підприємництву та зайнятості в Україні.