портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Уряд підтримав запровадження пілотного проєкту, що допоможе ОТГ розвивати соціальні послуги для громадян, які належать до вразливих груп

Опубліковано 19 березня 2020 року, 16:34 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Постановою Кабінету Міністрів України від 3 березня 2020 року № 204 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реалізації пілотного проєкту «Розвиток соціальних послуг».

          Завданнями цього пілотного проєкту є сприяння розвитку соціальних послуг на рівні об’єднаних територіальних громад та деінституціалізації осіб з інвалідністю.

          Обсяг фінансування проєкту із Державного бюджету у 2020 році – 100 мільйонів гривень. Тож, як мінімум, 50 ОТГ України зможуть отримати до 2 мільйонів гривень на фінансування базових соціальних послуг:

          денний догляд для осіб з інвалідністю (крім дітей) та осіб похилого віку;

          денний догляд для дітей з інвалідністю;

          підтримане проживання;

          супровід під час інклюзивного навчання;

          соціальний супровід при працевлаштуванні та на робочому місці;

          тимчасовий відпочинок для батьків або осіб, які їх замінюють, що здійснюють догляд за дітьми з інвалідністю.

          Для участі у пілотному проєкті об’єднаним територіальним громадам необхідно надати до Мінсоцполітики пакет документів, який містить:

          заяву, підписану головою об’єднаної територіальної громади, що засвідчує намір такої громади взяти участь у проєкті, за формою, затвердженою Мінсоцполітики;

          відомості щодо фахівців із соціальної роботи, які працюють на території об’єднаної територіальної громади, та кількості осіб, які проживають на її території;

          результати визначення потреб населення об’єднаної територіальної громади у соціальних послугах;

          документи, що підтверджують затвердження у місцевому бюджеті видатків на фінансування соціальних послуг у відповідному бюджетному році;

          відомості щодо соціальних послуг, надання яких передбачається забезпечити в межах проєкту, із розрахунком загальної та помісячної потреби у фінансуванні таких послуг за рахунок бюджетних коштів протягом бюджетного року, що здійснюється відповідно до затверджених державних стандартів соціальних послуг, та прогнозними показниками ефективності надання соціальних послуг за формою, затвердженою Мінсоцполітики.

          Якщо документи та відомості об’єднаними територіальними громадами оприлюднено на офіційних веб-сайтах об’єднаних територіальних громад, то у заяві зазначається режим доступу без надсилання відповідних копій.

          Документи та відомості об’єднаними територіальними громадами подаються у паперовій формі на адресу Мінсоцполітики: вул. Еспланадна, 8/10, м.Київ, 01601.