портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Культурні заклади Донеччини проводять благодійні заходи до Дня Державного прапора та Дня Незалежності України

Опубліковано 23 серпня 2024 року, 14:14 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

День Державного Прапора України є знаменним для нашого народу. Український Державний Прапор - це серце України, яке б'ється в унісон з мільйонами сердець. Він надихає на подвиги, вселяє віру і надію.

Синьо-жовтий стяг – це не просто кольори, це ціла палітра почуттів: мрія про вільне небо, прагнення до щасливого життя, незламність духу. Він є символом, який оберігає, єднає український народ у боротьбі за незалежність, надихає до свободи та пробуджує почуття гідності. 

Наш прапор – це наша ідентичність, наша візитівка у світі. Він говорить про нас більше, ніж будь-які слова. Він об'єднує нас, нагадуючи про спільну історію і спільне майбутнє.

З нагоди Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора України культурна спільнота Донеччини, яка зараз знаходиться в усіх куточках України, для своїх мешканців підготувала та провела низку національно-патріотичних заходів. 

Так, «Культурний хаб Донеччина» м. Київ 24 по 25 серпня проведе благодійний фестиваль-ярмарок до Дня Незалежності України «Правди сила», де буде проходити збір коштів на протезування наших воїнів. Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь) у місті Дніпро презентує прем’єру театральної вистави «Косметика ворога», а 24 серпня відбудеться показ прем’єрної вистави «Віднесені вітром» та відкриття мистецької платформи «Театральний «Ramstein»  з метою збору коштів на потреби ЗСУ.  Всі кошти з продажу квитків від прем'єрного показу цієї вистави будуть направлені на збір коштів «Teatrical Ramshtein-1» для військових, які захищають Донецький напрямок.

Донецьким обласним художнім музеєм у м. Дніпро розпочато презентацію виставки робіт художників Донеччини, які взяли участь у проєкті «Арт-донат» (8 робіт, які будуть представлені на благодійному аукціоні по збору коштів на потреби ЗСУ). Донецьким обласним краєзнавчим музеєм проведено Всеукраїнський науково-освітній онлайн-форум «Видатні постаті України в боротьбі за державну незалежність (ХХ – поч. ХХІ ст.)», а комунальний заклад «Адміністрація державного історико-архітектурного заповідника у м. Святогірську» - культурно-просвітницький захід «Шлях до Незалежності. Ціна свободи» в місті Святогірську.

Донецький обласний навчально-методичний центр культури створив відеопрезентацію «Незламні. Нескорені. Незалежні» та  розважальну вікторину "Синій, як море, як день, золотий" (https://www.facebook.com/photo/?fbid=829440412671953&set=a.418644470418218). У Донецькій обласній бібліотеці для дітей розпочато обласний історичний челендж «Дивовижна Україна» тощо.

Також святкування проходять на базі гуманітарних, освітніх хабів/центрів для переміщених осіб, а саме: Культурий хаб Волноваського району «Вугледар-Волноваха» у місті Дніпро розпочав відкриття інтерактивної фотовиставки "Їх з перемогою чекають музи";  гуманітарний хаб Мар'їнської міської військової адміністрації у м. Павлоград провів святковий захід з майстеркласом; ХАБ Очеретинської громади в м. Кам'янськ - майстерклас з виготовлення магніту - патріотичного символу; центр підтримки ВПО Краматорського району «МиРазом» у м. Дніпро - артзахід; гуманітарні хаби Бахмутського району в містах: Київ, Дніпро, Полтава , Рівне, Синельникове – концертні програми, тематичні майстеркласи, мультпростори; гуманітарні хаби «ЯМаріуполь» - квести, вікторини, майстеркласи, флешмоби; центр підтримки ВПО Маріупольського району «Серце сходу»  - форуми, флешмоб, тематичні майстеркласи та ще багато заходів з відзначення Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України.

Шлях, який ми виборюємо, дуже важкий, але ми захищаємо все те, що нам дорого. Ми вдячні всім, хто підтримує нас у цю складну годину. Разом ми подолаємо всі випробування і відбудуємо нашу країну.