портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мешканка Маріуполя відкрила крамницю вишиванок у Вінниці

Опубліковано 23 серпня 2024 року, 15:00 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Мешканці Донецької області відновлюють та розвивають свій бізнес в більш безпечних регіонах України.

Олена Катрич - мешканка Маріуполя, у 2015 році відкрила магазин вишиванок «Етностиль», де продавала товари українських текстильних виробників. Магазин був справжнім місцем тяжіння для патріотів, куди приходили не тільки за вишиванками, а й просто поспілкуватися. Серед частих відвідувачів були представники міжнародної спільноти, які хотіли придбати вишиванку з Маріуполя на подарунок для своїх близьких і друзів. 

Ольга активно сприяла українізації міста: організовувала заходи та паради вишиванок, які стали символом національної ідентичності та гордості для мешканців міста.

Після повномасштабного вторгнення родина Катричей переїхала до Вінниці, знайшла місце під бізнес та у квітні 2024 року поновила свою справу, відкривши етнокрамницю «Сонях». 

«Сонях — це квітка, яка завжди повертається за сонцем. Сонце — це Батьківщина, а сонях — людина, яка любить свою Україну», - пояснює Ольга.

Зараз у крамниці сорочки та сукні, на кожній з яких автентичний орнамент: від Львівського до Подільського.

Крамниця «Сонях» стала не лише бізнесом, а й символом любові, пам’яті та відданості. Ольга Катрич втілює в життя мрії своєї родини, зберігаючи національну культуру та традиції.

Український народ – незламний і відданий!

Разом до Перемоги!