портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Латвійська Республіка передала гуманітарний вантаж для Донеччини

Опубліковано 19 травня 2021 року, 17:04

Латвійська Республіка передала гуманітарний вантаж для українських захисників та жителів Донецької області, які постраждали від збройної агресії Російської Федерації.

Вручення сертифікатів на отримання гуманітарної допомоги відбулося у Краматорську сьогодні, 19 травня.

В урочистій передачі вантажу взяли участь Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, Спікер Саейму Латвійської Республіки Інара Мурнієце, голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, головний капелан Національних Збройних Сил Латвійської Республіки Елмарс Плявіньш.

Гуманітарний вантаж попрямує до військовослужбовців та мешканців  Авдіївки, Торецька і Слов’янська.

Сертифікати отримали директор Центральної міської лікарні Торецька Сергій Халаімов,  керівник Авдіївської військово-цивільної адміністрації Покровського району Віталій Барабаш та представник Християнської місії милосердя «Ковчег» Володимир Власовець. 

Павло Кириленко нагадав, що Латвія вже восьмий рік поспіль надає підтримку військовим та мирним мешканцям, які страждають від збройної агресії РФ на сході України.  У період з 2014 по 2021 роки представники Міністерства оборони Латвійської Республіки зібрали, та, за сприянням Національної гвардії України, доставили до Донецької та Луганської областей понад 450 тонн гуманітарної допомоги.

Голова Донецької облдержадміністрації висловив щиру вдячність латвійському народу від місцевої влади та населення Донеччини за плідну співпрацю і підтримку.