портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбувся семінар «Розбудова у громаді системи спеціалізованих послуг для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі»

Опубліковано 19 травня 2021 року, 16:00 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Заступник начальника управління сім‘ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації Михайло Снопенко 18 травня  взяв участь у семінарі на тему «Розбудова у громаді системи спеціалізованих послуг для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі», організованому Мінсоцполітики за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення.

Як зазначила заступниця Міністра соціальної політики пані Ольга Ревук, відсутність відповідної інфраструктури в окремих територіальних громадах впливає на можливість отримати доступні послуги особам, які їх потребують.

Саме тому, завдяки кропіткій та цілеспрямованій роботі, у державному бюджеті передбачено виділення 274,2 млн грн на субвенцію для розбудови мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі по всій Україні.

Петро Ткач, начальник відділу європейських стандартів Мінсоцполітики, надав деталізовану інформацію щодо державної політики та підтримки громад у сфері запобігання та протидії домашньому насильству. Оскільки механізм виділення субвенції є новим, у форматі відкритого діалогу було надано відповіді на питання представників облдержадміністрацій щодо порядку підготовки та подання документів для отримання зазначеної субвенції.

Разом з цим, територіальні громади Донеччини до 11 червня поточного року здійснюють підготовку документів для отримання субвенції й здійснення розбудови мережі спеціалізованих служб.

Крім цього, у межах семінару спікери з різних областей на прикладі діючих спеціалізованих служб наводили інформацію щодо процесу їх створення та функціонування.

Інші новини за темою