портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Лікар-анестезіолог з Німеччини розповів лікарям Донеччини про досвід у боротьбі з COVID-19

Опубліковано 30 квітня 2020 року, 13:01 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Понад 100 лікарів зі сходу України зустрілися онлайн з лікарем-анестезіологом Сергієм Шмигалевим, першим заступником директора Інституту анестезіології Авґсбурґа (Німеччина). Сергій розповів про досвід Німеччини у боротьбі з COVID-19. 

Зустріч організовано німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH в рамках проєкту «Зміцнення ресурсів для сталого розвитку приймаючих громад на сході України». 

Клініка в якій працює Сергій – це найбільший в Авґсбурзі комплексний медичний заклад 3-го рівня (опорна лікарня). В лікарні 25 відділень та інститутів, працює 762 лікаря, розрахована вона на 1741 ліжко-місць. 

Під час зустрічі Сергій Шмигалев розповів про виклики, з якими зустрічається медична система Німеччини, які практичні заходи вживаються для подолання пандемії та як працюють німецькі медики. 

Також Сергій повідомив про те, як працюють лікарі, які засоби захисту використовують, як влада Німеччини вирішувала проблемні питання, що виникли на початку пандемії та як вдалося зменшити рівень смертності серед тих, хто хворіє на коронавірус. 

За словами Сергія, ситуація в Німеччині склалася таким чином, бо влада дуже оперативно відреагувала, ввела карантин та максимально обмежила можливість населення контактувати. 

«Влада Німеччини, з огляду на розвиток ситуації в сусідніх країнах Європи, вжила одразу жорстких заходів з недопущення поширення інфекції. Низький рівень смертності хворих на коронавірус в Німеччині пов’язаний з сильною системою охорони здоров’я, забезпеченістю всім необхідним, великою кількістю ліжко-місць у лікарнях – тобто нам вистачає ресурсів для  того, щоб надати допомогу всім, хто звертається до лікарень та, ще раз наголошую, та безумовно, з неухильним дотриманням карантину», - пояснює Сергій Шмигалев. 

Учасники онлайн-зустрічі змогли задати спеціалісту з Німеччини багато питань щодо практики лікування COVID-19, умов роботи медичних працівників та препаратів, які застосовують при лікуванні інфекції.