портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У режимі онлайн відбулось засідання круглого столу з підведення підсумків виконання Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН

Опубліковано 30 квітня 2020 року, 12:45 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

28 квітня відбулось засідання круглого столу в режимі онлайн за темою «Підведення підсумків виконання Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 „Жінки, мир, безпека” на період до 2020 року», організований Міністерством соціальної політики України, Урядовою уповноваженою з гендерних питань К. Левченко, Міжнародним благодійним фондом «Український жіночий фонд» та Всеукраїнської громадської організацією «Центр «Розвиток демократії».

В заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Юлія  Костюніна та спеціалісти  управління сім’ї молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації.

Засідання відкрив Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко, Урядова уповноважена з питань ґендерної політики Катерина Левченко, Надзвичайний та Повноважний Посол Швеції в Україні Тобіас Тиберг, в.о. голови Офісу ООН Жінки в Україні Домініка Стояноска, представники міністерств, відомств, обласних державних адміністрацій, міжнародних та громадських організацій.

Юлія Костюніна у своєму виступі визначила заходи Донецькій області у виконанні Національного плану дій. Зокрема реалізацію програм з громадської безпеки, заходів із відновлення пошкодженої та зруйнованої інфраструктури, забезпеченння надання комплексної допомоги постраждалим від гендерно зумовленого насильства, пов’язаного з конфліктом на базі спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб, доступ до правових потреб місцевого населення з врахуванням гендерних факторів, організацію роботи щодо надання якісних медичних послуг. Були окреслені наступні кроки та пріоритети діяльності місцевих політик, дії до шляху мирного та безпечного життя.