портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Майже 100 тисяч мешканців Донеччини завершили вакцинацію

Опубліковано 10 серпня 2021 року, 16:14

99334 мешканці області отримали дві дози вакцин з початку кампанії з вакцинації населення. Про це заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко повідомив на брифінгу у Краматорську. В той же час 250762 мешканці Донеччини вже отримали першу дозу вакцини.

«Всього вакциновано трохи більше 5% населення області. Цього надзвичайно мало для того, щоб створити потужний колективний імунітет. Нажаль, показники захворюваності та госпіталізації кожного дня зростають, і це говорить про те, що ми не встигли успішно подолати COVID-19. Донеччина знаходиться у зеленій зоні проте показники захворюваності зростають. Так відсоток госпіталізації захворілих у області складає 33,1%, при тому що середній по Україні – 9,4%. Єдиний спосіб протистояти збільшенню захворюваності – це вакцинація», - наголосив Олександр Педенко. 

Він нагадав, що на сьогодні у області працює 195 пунктів щеплення, 91 мобільна бригада, 12 центрів масової вакцинації. За словами Олександра Педенка, з наступного тижня вакцина Moderna буде використовуватись тільки для другої дози. Вакцина Comirnaty/Pfizer-BioNTech надходить у Донецьку область кожного тижня, але найближчим часом буде використовуватись тільки для введення другої дози. В достатній кількості є вакцина CoronaVac/Sinovac Biotech як у центрах вакцинації, так і у пунктах щеплення. Також до області надійшло 22 тисячі вакцин AstraZeneca.

Відповідаючи на питання журналістів, Олександр Педенко зазначив, що питання про обов’язкову вакцинацію дітей має розглядати міністерство охорони здоров’я. Зараз дозволена вакцинація дітей від 12 років, які мають супутні захворювання та які можуть важко переносити захворюваність на коронавірусну інфекцію.

Інші новини за темою