портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Марина Лазебна відвідала заклади соціального захисту Донецької області

Опубліковано 05 серпня 2021 року, 18:19

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна відвідала заклади соціального захисту населення, розташовані у Краматорську та Дружківці, а також зустрілась з головою Донецької облдержадміністрації Павлом Кириленком.

Під час зустрічі з очільником області були розглянуті найгостріші соціальні проблеми Донеччини. Зокрема говорили про необхідність відродження Слов'янського курорту.

«Ця унікальна для України оздоровниця має служити людям, особливо – людям з інвалідністю. І ми докладемо максимум зусиль, щоб це зробити. Маємо розуміння і підтримку з боку профільного міністерства, уряду та Президента», - заначив Павло Кириленко.

Разом з Павлом Кириленком Марина Лазебна відвідала один із найцікавіших соціальних об’єктів області – Дружківський дитячий будинок-інтернат. Тут проходять реабілітацію та навчаються 224 дитини з порушеннями фізичного та інтелектуального розвитку, у тому числі 75 переселенців.

Дітлахи беруть активну участь у всеукраїнських та міських культурних конкурсах та спортивних змаганнях – це важлива складова для їхньої адаптації до зовнішнього світу та подальшої соціалізації. Зокрема, команда інтернату вже кілька років бере участь у фестивалі «Ліга сміху»

Щоб реабілітація вихованців інтернату йшла на найвищому рівні, з обласного бюджету за останні два роки виділено понад 140 млн гривень на капітальний ремонт будівлі, оснащення її сучасним обладнанням та облаштування спеціальних приміщень: масажного кабінету, залу лікувальної фізкультури, кабінетів акватерапії, сенсомоторного розвитку, синглетно-кисневої та фітотерапії, інтерактивної кімнати нейромоторної реабілітації, фізіотерапевтичного кабінету, навчальних та ігрових приміщень.

Важливу роль відіграє і відновлення фізичних здібностей дітей. Для цього в інтернаті є ортопедична бігова доріжка, сухий басейн з кульками, світлодіодний стіл для піску, масажний ортопедичний килим, терапевтична ванна для гідромасажу, підводна бігова доріжка та інше унікальне приладдя. Крім того, на території є багатофункціональний спортивний майданчик з гумовим покриттям для гри у футбол, баскетбол і волейбол.

Інтернат та його вихованці справили приємне враження на Марину Лазебну, адже це зразковий сучасний заклад, на створення та організацію якісної роботи якого було покладено чимало зусиль.

Також міністерка ознайомилась з роботою державної реабілітаційної установи "Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю "Донбас". Центр функціонує у Краматорську з 2007 року та надає послуги з реабілітації як дітей, так і дорослих. Відповідно до індивідуальних потреб підопічні отримують комплекс послуг з ранньої, соціальної, психологічної, фізичної, медичної, психолого-педагогічної, фізкультурно-спортивної, професійної, трудової реабілітації, проводяться заходи з професійної реабілітації в поєднанні з іншими видами реабілітації за професіями, що користуються попитом на ринку праці. Одним із важливих напрямів роботи центру реабілітації є проведення заходів з комплексної реабілітації учасників антитерористичної операції/ООС.

Директор Центру Світлана Фоміна подякувала Марині Лазебній за постійну підтримку та допомогу у розвитку установи. Зокрема, завдяки зусиллям міністерки була значно збільшена штатна чисельність працівників, що дозволило підвищити кількість та якість послуг.

Під час відвідування Центру Марина Лазебна поспілкувалась з підопічними Центру та поцікавилась їх проблемами. Люди, які зараз проходять реабілітацію, висловили свої побажання щодо внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів та зміни тривалості надання послуг з реабілітації. За словами міністерки, усі проблемні питання будуть опрацьовані для покращення надання послуг установами соціального захисту.