портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Мар’їнці відзначають річницю звільнення від російської окупації

Опубліковано 05 серпня 2021 року, 16:25

З нагоди Дня звільнення від російських найманців у Мар’їнці відбулись урочистості за участю заступника голови ОДА Вадима Філашкіна, заступника Командувача об'єднаних сил генерал – майора Богдана Бондара, представників міської та районної влади, громадськості та мешканців міста.

«Мар’їнка – для мене рідна, я знаю її з 2015 року. І те, що ми бачимо зараз у порівнянні з 2015 роком – це велика різниця. Велика подяка ВЦА, мешканцям та захисникам України. Мар’їнка відроджується і розбудовується завдяки всім вам. А ми як обласна влада зі свого боку докладаємо максимум зусиль для того, щоб найближчим часом не тільки Мар’їнка, а й інші населені пункти на лінії розмежування повернулись до мирного життя, відбудовувались. І щоб люди змогли повернутись до своїх домогосподарств. Ми зробимо все, що від нас залежить. Нехай над вашим містом завжди буде мирне українське небо!», - звернувся до присутніх Вадим Філашкін. В ході урочистостей він також вручив військовим подяки від Донецької ОДА та символічні подарунки. 

Вшанували на заході і пам'ять загиблих захисників - поклали квіти до пам'ятного знаку воїнам, що загинули при виконанні бойового завдання під час оборони міста Мар'їнка.

Нагадаємо, 5 серпня 2014 року місто Мар’їнка повернулось під контроль української влади. Влітку 2014 року сили Сектору «Б» почали планомірно брати під контроль донецькі передмістя, створюючи плацдарми для подальшого наступу. Вранці 4 серпня батальйони «Азов» та «Шахтарськ» отримали наказ вибити ворога з Мар’їнки. Добровольців підтримала бронетехнікою 51-ша механізована бригада. Сили АТО спробували розсікти укріплений район бойовиків на дві частини, однак зіштовхнулися із запеклим опором. Не з першої спроби, але центральні позиції терористів вдалося взяти. Після того українські бійці почали зачистку Мар’їнки у східному та західному напрямках. Розуміючи, що місто не втримати, бойовики «ДНР» розпочали обстріл Мар’їнки з мінометів, гранатометів, гаубиць та установок «Град». Тим не менше, сили АТО виконали поставлене завдання і повернули в Мар’їнку мир і законну владу. Сили АТО, залучені до звільнення: БПСМОП «Азов», БПСМОП «Шахтарськ», 51-ша ОМБр.