портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Маріупольський театр готує восени нову прем`єру, а в наступному році планує закордонні гастролі

Опубліковано 07 жовтня 2023 року, 13:40

Чергову прем`єру готує зараз Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь). Про це повідомила на брифінгу начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Вікторія Точена.

Театр відновив свою роботу у червні минулого року на сцені Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру (м. Ужгород) і за цей час вже сформував репертуар із вісьмох вистав. Колектив гастролює та бере участь  у театральних фестивалях.

- Ми плануємо що Маріупольський театр повернеться на терени Донецької області і буде активно гастролювати, - сподівається Вікторія Точена. І каже, що зараз колектив працює над новою постановкою по мотивам віршів маріупольських авторів. Виставу цю глядачі мають побачити вже восени.

Також пані Вікторія повідомила про плани організації в наступному році гастролей нашого театру за кордоном, назвавши такі країни, як Франція та Молдова.

Читайте також: Пам'ятник у Святогірську отримав нову назву і може дати початок музею тоталітарного минулого та потрапити до списку Світової спадщини ЮНЕСКО

 Під час брифінгу Вікторія Точена висвітлила низку питань. Докладніше дізнатися, про що йшла мова, ви можете, переглянувши це відео: