портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

"Маріупольську драму" вперше побачили у Мукачеві

Опубліковано 26 травня 2023 року, 19:59 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Сьогодні, 26 травня, вперше в Мукачівському драматичному театрі відбулася вистава "Маріупольська драма" від Донецького академічного обласного драматичного театру (м. Маріуполь). Цю подію з нетерпінням чекали мешканці міста.

Маріупольська Драма – так називали між собою театр, розташований у самому серці Маріуполя, мешканці міста. Він був місцем зустрічей, побачень, точкою орієнтиру. Для театру він був не лише місцем роботи, а й особливим місцем, куди приємно було приходити, як додому.

16 березня 2022 року стався жахливий злочин - російська авіація скинула надпотужні бомби, перетворивши Храм Мистецтва на руїни, що стали останнім притулком для сотень безневинних людей.

На сцені глядач побачив кілька історій: Віри Лебединської, Дмитра Муранцева, Олени Білої, Ігоря Китриша, Матвія Китриша. Вони розповідають, як намагалися вижити в драмтеатрі: співачка, студент і акторська родина з сином-школярем – Матвієм.

Перемога персонажів вистави у тому, що вони вижили, зберегли людське у собі, пронесли його через випробування, загартували. Це запорука майбутньої великої перемоги цілої нації.

З нетерпінням чекаємо на зустріч з Вами на театральній сцені!

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації