портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Меблі для укриттів з вторсировини від мешканки Донеччини

Опубліковано 02 вересня 2024 року, 12:36 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Мешканці Донецької області відновлюють та розвивають свій бізнес в більш безпечних регіонах України.

За фахом Ольга Леков - інженер-будівельник, родом з Донецька, навчалась в європейському вищому навчальному закладі, а згодом побудувала успішну карʼєру в компанії, яка займалась проєктуванням котеджних містечок у м. Донецьк. Разом з родиною жінка переїхала до Києва, і відкрила студію дизайну та ремонту ARTSTUDIOLEO. 

Повномасштабне вторгнення застало родину Лекових в столиці, але вони вирішили нікуди не виїжджати. Всі проєкти заморозили, будівництво та проєктування відійшли на другий план. 

Ольга створила стартап Recast Plastic з виробництва меблів для укриттів. Також вона вклала в цю ідею свою давню мрію — виробництво з вторсировини: розробила прототип разом з хіміком-екологом і технологом, орендувала приміщення, закупила обладнання та почала виготовляти меблі з пластикових відходів — столи, стільці, парти й навіть лавки-трансформери.

Комплект меблів для укриття - це стіл, стілець і лавочка-трансформер, що перетворюється у відкидне ліжко, де у виготовленні меблі використовується металевий каркас, сидіння та спинки з перероблених відходів.

«Наші улюблені замовлення – це меблі «під ключ» для дітей дошкільного віку, бо там все яскраве та живе. Це дозволяє зробити простір укриття не тільки функціональним, а й візуально привабливим», - каже Ольга.

«Зараз у нас немає конкурентів, але якщо з’являться, це тільки плюс для екології», - ділиться Ольга.

За словами Ольги, на підприємстві працює п'ятеро людей, які є переселенцями з Луганської та Донецької областей.

За десять місяців роботи вдалось створити понад 700 різних комплектів. Підприємство оснастило десятки укриттів по всій Україні в  лікарнях, молодіжні центрах, школах та дитячих садочках.

Український народ – винахідливий і розумний!

Разом до Перемоги!