портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Мешканці Донеччини та наші військові готові захищати країну», - Павло Кириленко

Опубліковано 26 січня 2022 року, 17:28

Голова Донецької облдержадміністрації,  керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко зустрівся з журналістами іноземних засобів масової інформації у супроводі представників Академії української преси сьогодні, 26 січня. Журналісти з Польщі, Люксембургу, Бельгії, Німеччини, Болгарії, Португалії, Данії та Литви отримали відповіді на найбільш актуальні питання, які цікавлять мешканців країн Євросоюзу.

Під час зустрічі найбільшу увагу приділили безпековій ситуації на території області. 

«Наразі ми не спостерігаємо збільшення кількості військ поблизу лінії розмежування, однак Росія нарощує власні сили поблизу українських кордонів на інших напрямках. Серед мешканців області немає хвилювань та паніки, адже ми вже пережили найбільш гарячі фази війни у 2014 та 2015 роках. Наразі мешканці Донеччини та наші військові готові захищати крану, готові дати гідну відсіч ворогу. Ворог регулярно здійснює обстріли з непідконтрольної території як зі стрілецької зброї, так і з артилерії. Кожен такий випадок фіксується штабом ООС та представниками місії ОБСЄ. Існують напрямки, на яких активно діють професійні російські снайпери. Наразі ситуація на лінії розмежування повністю контрольована українськими збройними силами», - сказав Павло Кириленко.

Також йшлося і про гуманітарну ситуацію у регіоні. Зокрема, говорили про інтеграцію мешканців тимчасово окупованих територій до українського суспільства.

«Ми завжди раді бачити громадян України тут, на вільних територіях. Коли вони приїжджають сюди, то бачать на власні очі позитивні зміни та наскільки відрізняється життя тут та в окупованих містах. Великою проблемою для мешканців області є закриті КПВВ. Окупаційна влада з абсолютно незрозумілих причин припинила пропуск людей через лінію розмежування, при тому, що з нашого боку усі пункти пропуску працюють. Зараз ми активно працюємо над тим, щоб відновити пропуск людей, щоб люди отримували усі необхідні послуги від держави, мали доступ до якісних українських ліків та продуктів харчування», - зазначив очільник області.

Окрім війни, говорили і про пандемію. Завдяки зусиллям останніх двох років зараз Донецька область справляється із черговою хвилею COVID-19. Хоча кількість хворих знову зростає, але смертність цього разу помітно нижча, ніж у попередні хвилі. Це безсумнівна заслуга вакцин.

«Кожна така зустріч із західними журналістами надзвичайно важлива, адже саме від них залежить, чи знатимуть європейці правду про Україну і, зокрема, Донеччину. Вірю, що спільно ми зможемо боротися із російською пропагандою та дезінформацією», -  зазначив очільник області.