портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську проходить профорієнтаційний марафон «Career development»

Опубліковано 26 січня 2022 року, 17:00 , Донецький обласний центр зайнятості

Низку заходів для майже 250 учнів закладів загальної середньої освіти та їх батьків провели протягом двох тижнів січня фахівці Донецької обласної служби зайнятості  спільно з Департаментом освіти і науки Донецької облдержадміністрації.  

Під час зустрічей, фахівці служби зайнятості поінформували дітей про актуальні професії регіону та ознайомили з формулою «Хочу-Можу-Треба», яка допомагає дітям обрати майбутній професійний шлях. Учні дізналися про правила та помилки при виборі професії, попрацювали з мобільним додатком «Центр професійної орієнтації» та пройшли тестування.

Завдяки професіографічній екскурсії школярі наочно побачили, як працює машинобудівне підприємство з середини, і наживо ознайомились зі світом робітничих професій. Вони дізналися про основні етапи виготовлення деталей та побачили у справі зварників, верстатників та малярів.

Активно до підтримки та зацікавленості у процес вибору професії фахівці служби зайнятості залучають батьків. На зустрічах «Клубу свідомого батьківства», якій діє при кожному центрі зайнятості Донеччини, фахівчині з профорієнтації ведуть інформаційну підтримку з питань вибору майбутньої професії. Вони ознайомлюють зі станом ринку праці, надають рекомендації щодо професійного направлення дітей. Кожен з батьків отримує буклети з інформаційно-роздатковим матеріалом та корисними ресурсами, які стануть у нагоді при виборі професії.

Наразі робота зі школярами триває і, через підвищення захворюваності серед учнів, переведена у дистанційний формат.