портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Рідну мову ніколи не зрадиш: мешканці Костянтинівки збираються на заняття українського розмовного клубу

Опубліковано 27 жовтня 2023 року, 14:54

Рідну мову ніколи не зрадиш. Саме так вважає мешканець Костянтинівки Іван Миколайович. Йому вже 77 років, але він приходить на кожне заняття українського розмовного клубу, щоб вивчити рідну мову ще краще. 

Саме тут, у місті, де фронт починається за якихось 15 кілометрів, люди знають і розуміють всю цінність своєї мови та історії. Хтось прийшов сюди, маючи за плечима лише шкільну програму, хтось українською розмовляє у родині з дитинства. Та всіх об'єднує єдина мета - повернути собі рідну мову, яку намагались відібрати та заборонити сотні років.

- Саме тут, у нас, за кілька кілометрів від лінії активних бойових дій набагато більше потреб в розмовному клубі, який створює україномовне середовище, бо люди потребують спілкування більше, ніж якихось формальних знань. Українська мова - мова вільних людей, українська мова - це спосіб нашої самоідентифікації, і, власне кажучи, зараз говорити українською - це одне із питань самоповаги, - зазначає викладачка української мови Надія. І додає: "Нехай людина почне говорити українською з помилками, ніж вона буде українською мовчати".

Детальніше про те, як працює український розмовний клуб та про що думають його учасники, дивіться у відео.