портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мешканців громад Донеччини проінформували про проблему торгівлі людьми

Опубліковано 06 серпня 2021 року, 11:40 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Заходи з інформування населення відбулися у громадах Донеччини. Основна  мета кампанії  - інформування та підвищення рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми, поширення важливої інформації про цю проблему та небезпеку, яку вона становить.

У Дружківській територіальній громаді проведено гру «MY WAY» у Центральній дитячій бібліотеці ім. О. Купріна, інформаційні хвилинки «Торгівля людьми. Міф чи реальність?» у бібліотеці-філії № 1 ім. А.П. Чехова, перегляд відеороликів «Ловці мрій» у бібліотеці-філії №2 ім. В. Нестайка, інформаційні зустрічі «Люди не на продаж». 

Інформаційні заходи та перегляд відеороликів «ПротиДІЙ торгівлі людьми» відбулися у Великоновосілківській, Олександрівській та Черкаській територіальних громадах.

Миколаївська територіальна громада провела низку заходів: інформаційна акція «ПротиДІЙмо торгівлі людьми разом!», тематичні полиці «Людина – не товар», бесіди-застереження «Як не стати жертвою торгівлі людьми», виховні години з молоддю «Як не стати жертвою торгівлі людьми», інформаційні хвилинки «Ти маєш право». 

У Гродівській територіальній громаді на базі молодіжного центру «Гродівській Гурт» пройшли заходи для учнів 10-11 класів Гродівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та мешканців смт. Гродівка. А саме, було проведено інтерактивне заняття з елементами тренінгу, презентаційний меседж, просвітницько-профілактична гра «Рожеві окуляри». Було організовано інформаційний стенд, який допоміг молоді підвищити рівень знань, уявлень та розуміння проблем, пов’язаних із торгівлею людьми.

Сіверською міською радою виготовлено та розповсюджено плакати та інформаційні листівки за тематикою протидії торгівлі людьми у старостинські округи, структурні підрозділи Сіверської ТГ. Сіверський молодіжний центр «Територія – М» - перегляд та обговорення з молоддю відеороликів «Торгівля людьми – як вберегтися від небезпеки», та  «Ловці мрій», також Донецький обласний дитячо-молодіжний центр та Всеукраїнський громадський центр «Волонтер» провів гру «Коло Безпеки». Сіверська бібліотека для дітей провела урок-тренінг «Безпека спілкування в мережі Інтернеті». Захід був проведений для дітей та підлітків.

З метою привернення уваги громадськості до потреби подолання соціальної проблеми на площі «Шахтарській» Новогродівської територіальної громади проведено вуличну акцію «Людина – не товар» під час якої було розповсюджено інформаційні матеріали у вигляді листівок та буклетів «Плануєте за кордон – подбайте про свої права та безпеку».

Працівниками Волноваського районного відділу поліції: для мешканців громади, представників «Ліги майбутніх поліцейських» та курсантів ДЮІ організовано кінопоказ; спільно з «Лігою майбутніх поліцейських» для мешканців м. Волноваха проведено профілактично-роз’яснювальні бесіди.

У Маріупольській територіальній громади було проведено наступні заходи: інтерактивні бесіди, інформаційні кампанії, демонстрація відеоролику «Працюй безпечно» з метою профілактики потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, спільний захід з Національною поліцією України «Дитина не товар та не спосіб заробітку» та розповсюдження соціальної реклами «Протидія торгівлі людьми» на моніторах комунального транспорту та Маріупольського міського центру зайнятості.

Покровським міським центром зайнятості було проведено семінар «Ризики нелегальної трудової міграції» з метою інформування безробітних щодо ризиків нелегальної трудової міграції та експлуатації, захід проводився під гаслом «Живи та працюй в Україні», майстер-класи «Сучасні джерела пошуку роботи. Управління сім’ї, молоді та спорту Покровської міської ради спільно з представниками молодіжної ради проведено круглий стіл «Трудова експлуатація - це злочин»».

На базі денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від насильства Вугледарської міської ради було проведено тренінг-семінар за відповідною тематикою для осіб, які перебувають на обліку центру зайнятості.

З метою сприяння офіційному працевлаштуванню та інформуванню про ризики трудової міграції проведено міні-ярмарок вакансій в двох локаціях Лиманської територіальної громади та вебінар «Ризики нелегальної трудової міграції» спрямований на роз’яснення клієнтам служби зайнятості щодо правового захисту громадян від протиправних дій внаслідок нелегальної міграції та торгівлі людьми та основні ризики, які можуть виникнути в процесі нелегального працевлаштування. 

Торгівля людьми не визнає державних кордонів, не зважає на відмінності між розвинутими державами і державами, що розвиваються. Вона легко адаптується як до бідності, так і до розкоші, є актуальною майже для всіх народів. Отже, боротьба із цим злочином, порушенням прав людини в сучасному світі вимагає об’єднання зусиль міжнародної спільноти та громадськості кожної країни.

Пам'ятайте: стати жертвою торгівлі людьми може кожен, незалежно від віку, статі, рівня освіти чи кваліфікації!

Для отримання допомоги чи консультації звертайтесь за вказаними телефонами:

527 або 0-800-505-501 - Національна гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів;

+38(044)279-98-99 - Державна міграційна служба України