портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області відбулося онлайн-обговорення питання щодо статусу осіб, які постраждала від домашнього насильства

Опубліковано 06 серпня 2021 року, 12:30 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Сьогодні, 6 червня, відбулось онлайн-обговорення важливого для області питання - визначення статусу особи, яка постраждала від домашнього насильства в Україні. Участь у заході взяли представники управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання, служби у справах дітей облдержадміністрації, обласного центру соціальних служб, громадських організацій «Коаліції 1325 Донеччина», благодійного фонду «Слов’янське Серце».

У відповідь на наслідки поширення вірусу COVID-19 та загострення проблеми домашнього насильства в Україні, проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України» спрямував свою діяльність на підтримку та посилення економічної спроможності осіб, які постраждали від ґендерно-зумовленого насильства. 

Одним з напрямків надання комплексної допомоги особам, які пережили ґендерно-зумовлене насильство, є виявлення системних перешкод на шляху до відновлення ними порушених прав та адвокація відповідних змін на регуляторному рівні.