портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мешканців та гостей Краматорська запрошують на відому вітчизняну рок-оперу «Біла ворона»

Опубліковано 24 січня 2020 року, 14:59 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

31 січня, о 18:00, на сцені ПКіТ НКМЗ у Краматорську відбудеться подія, яку не можна пропустити: єдиний показ славнозвісної рок-опери «Біла ворона» у виконанні артистів Донецького академічного обласного драматичного театру (м. Маріуполь)!

Цей легендарний твір – перший і досі неперевершений український досвід в жанрі рок-опери, результат надзвичайно успішної співтворчості поета Юрія Рибчинського і композитора Геннадія Татарченка.

Створена у 1991 році, «Біла ворона» стала справжнім мистецьким вибухом і практично відразу набула статус культової завдяки дивовижно чудовій музиці і прекрасному поетичному тексту в поєднанні з актуальними акцентами змісту.

Впродовж 11 років із безупинними аншлагами вона йшла на сцені Національного театру імені Івана Франка, успішно гастролювала за кордоном. Інтерес до неї не пропадав ніколи, а останнім часом відродився з новою силою, оскільки саме сьогодні тема твору набула нового, злободенного для країни звучання.

Отже, в 2019 році цей спектакль з’явився на маріупольській сцені і хоча рок-опера – зовсім не звичайний, нехарактерний для драматичного театру жанр, вже після перших показів стало ясно, що ризик був повністю виправданим. Видовищна, масова, потужна постановка незмінно збирає в Маріуполі повні зали і впевнено стає яскравою візитівкою театру.

Вистава переносить глядачів на шістсот років назад, у глибоке Середньовіччя, і розповідає дивовижну історію часів Столітньої війни – історію славетної Жанни д’Арк, як її побачили автори. Цій веселій сільській дівчині зовсім не чужі прості радості життя і навіть земна любов, але вона вже почула невблаганний голос долі. А судилося їй підняти дух народу і переламати хід світової історії… Дізнатись справжню ціну любовним клятвам, королівської милості і всенародної шани… Віддати життя за свої переконання, свою віру і залишитись непереможеною. Лишитися в історії людства безсмертним символом гідності, жертовності, незламності… Століттями надихати своєю героїчною постаттю і високим подвигом на створення літературних, музичних, живописних шедеврів… зокрема рок-опери «Біла ворона»!

Мешканців та гостей Краматорська щиро запрошуємо на перегляд вистави, квитки можна придбати на сайтіhttps://karabas.com

Довідки за телефонами: +380506262320, +380675650426