портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Маріуполі вшанували пам’ять жертв обстрілу мікрорайону «Східний»

Опубліковано 24 січня 2020 року, 15:15 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У Маріуполі пройшов мітинг-реквієм, присвячений п’ятій річниці обстрілу мікрорайону «Східний». Учасники мітингу вшанували пам’ять людей, що загинули та отримали поранення внаслідок обстрілу житлових районів міста бойовиками з реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град». 

24 січня 2015-го року внаслідок обстрілу загинуло 30 людей, 117 були поранені. Вшанувати їх пам’ять біля пам’ятного знаку зібрались голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко, представники Маріупольської міської ради, Національної поліції, військовослужбовці, священники різних конфесій, родичі та близькі загиблих, місцеві мешканці та представники громадських організацій.  

«Незважаючи на те, що минуло 5 років, не вщухає ні біль втрат, ні страх, який пережили маріупольці під час того обстрілу. Такі трагедії не забуваються. Але сьогодні я хочу сказати про інше. Хочу висловити слова своєї поваги маріупольській громаді. Тому що той страшний день ви, маріупольці, пережили достойно. Вже в перші хвилини після обстрілу в мікрорайоні, охопленому вогнем і жахом, надавали допомогу людям рятувальники, медики, поліція. Не гаючи часу, розгорнули намети волонтери: годували, поїли чаєм, роздавали теплі речі, склили вікна. Чітко й злагоджено працювали комунальники. Ця згуртованість дозволила Маріуполю пережити найстрашніший час в його новітній історії. І я переконаний, що любов громади до свого міста зробить Маріуполь одним з кращих міст не лише Донеччини, а й України» - заявив Павло Кириленко.

Очільник області також наголосив, що на трагедію у Маріуполі відгукнулась вся Україна – допомогу постраждалим надавали як місцеві підприємства, так і волонтери з усіх регіонів країни. Окремо Павло Кириленко закликав маріупольців завжди пам’ятати про цю трагедію та виріти у власні сили під час відновлення та розбудови рідного міста.