портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мешканцям Донеччини та переміщеним особам допомагають у протидії домашньому насильству

Опубліковано 07 жовтня 2024 року, 11:48 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

4 жовтня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Олександра Шевченка відбулося засідання регіональної координаційної ради з питань сімейної політики, гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству і протидії торгівлі людьми.

Члени ради та запрошені обговорили питання протидії домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі, торгівлі людьми; роботу спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі; залучення громадських організацій до підтримки такої категорії осіб.

Олександр Шевченко наголосив на необхідності продовжувати евакуацію людей до безпечніших регіонів. А також сприяти в отриманні підтримки у приймаючих громадах особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі; сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом.

Війна має незворотній вплив на українські сім’ї, що знаходить відображення у зростанні рівня домашнього насильства. На сьогодні зареєстровано 2098 підтверджених звернень від осіб, що постраждали від домашнього насильства та звернулися до офіційних структур, з приводу вчинення домашнього насильства. 

Загальна інформація щодо контактів служб підтримки та допомоги постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі:

Урядова гаряча лінія: 15-47 – для громадян України, +38044284-19-15 – для громадян, які знаходяться за кордоном.

Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації – 0-800-500-335 (з мобільного або стаціонарного телефону) або 116-123 (з мобільного).

0-800-500-202/102 – Гаряча лінія Національної поліції України.

Контакти спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі у всіх регіонах України: 

https://nssu.gov.ua/domashnye-nasilstvo/specializovani-sluzhbi-pidtrimki

Крім цього, під час засідання координаційної ради представники ГО «МАРТІН-клуб», БФ «Слов’янське серце» та ГО «Десяте квітня» представили інформацію щодо можливості підтримки постраждалих від насильства та їх супроводу в інших регіонах. Детальна інформація щодо громадських та благодійних організацій, які надають допомогу постраждалим від насильства за посиланням:

https://docs.google.com/document/d/16Lv_tJZ8m8-YpAHLi4GvZ8NK-jdMaaN1/edit?usp=sharing&ouid=101206045469374812176&rtpof=true&sd=true