портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мешканцям трьох населених пунктів Донеччини призначено 3,3 млн гривень компенсації за житло, зруйноване внаслідок агресії РФ

Опубліковано 03 лютого 2022 року, 17:41

Перше у 2022 році засідання комісії з розгляду питань, пов’язаних з наданням грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації, відбулось у Донецькій облдержадміністрації сьогодні, 3 січня.  

 Засідання пройшло в онлайновому форматі під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна  за участю заступниці очільника ОДА Юлії Костюніної, представників структурних підрозділів ОДА, органів місцевого самоврядування та громадських організацій.

«У грудні минулого року було змінено Порядок надання грошової компенсації, починаючи з цього року ми будемо приймати рішення щодо грошової компенсації також за зруйноване житло, яке станом на сьогодні вже відновлене», - зауважив Вадим Філашкін.

На засіданні комісії прийнято рішення щодо надання грошової компенсації 17 постраждалим особам з міста Авдіївка, селища Опитне та села Гранітне на загальну суму 3,3 млн грн.

За 2020-2021 роки облдержадміністрацією проведено 22 засідання комісії, на яких прийнято рішення надати грошову компенсацію за зруйноване житло 510 постраждалим особам на загальну суму 113,585 млн грн.  Станом на сьогодні всі вказані особи отримали грошову компенсацію на власні карткові рахунки.