портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Свято Олімпійського прапора відбулося на льодовій арені Краматорська

Опубліковано 03 лютого 2022 року, 17:10 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Краматорськ 3 лютого долучився до Всеукраїнської церемонії «Свято олімпійського прапора», що присвячена відкриттю XXIV зимових Олімпійських ігор 2022 року – змагання в столиці Китаю Пекіні стартують завтра й триватимуть до 20 лютого.

Участь в урочистому заході на підтримку української збірної взяли хокеїсти і фігуристи, вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл Донецької області та Краматорська.

Серед почесних гостей на церемонію завітали: заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, заступник Краматорського міського голови Андрій Безсонний, начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації, перший заступник голови Відділення НОК України в Донецькій області Володимир Мицик, майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, учасниця XXXII літніх Олімпійських ігор-2020 у Токіо Вікторія Калюжна.

Присутнім зачитали текст вітального звернення від президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки, один із головних меседжів якого такий: «Олімпійські ігри об’єднують найкращих представників світового спорту, і нині найпрестижніший спортивний форум набув додаткового значення, ставши подією, яка дарує надію на світле майбутнє та надихає на позитивні зміни».

«День відкриття Олімпійських ігор – це особливе свято, яке змушує всіх нас замислитися над важливістю спорту в сучасному світі як символу єдності, згуртовує навколо олімпійських цінностей. Донецька облдержадміністрація зі свого боку докладає вагомі зусилля задля виховання сильного і здорового майбутнього покоління. Сподіваємось, приклад українців-чемпіонів надихне вас, юних спортсменів, на постійне самовдосконалення, наполегливі тренування, що стануть запорукою нових досягнень. Тож сердечно бажаю яскравих перемог вам і всім нашим олімпійцям у Пекіні», - сказав Вадим Філашкін.

З напутніми словами звернувся і тренер-викладач відділення фігурного катання на ковзанах дитячо-юнацької спортивної школи № 3 Краматорської міської ради, учасник зимових Олімпійських ігор 1994 року в парному катанні Ігор Маляр: «Отримати право захищати честь своєї країни на Олімпіаді – мрія багатьох спортсменів, і мені свого часу вдалося її здійснити. Звичайно, до здійснення цієї мети лежить непростий шлях, але все залежить від працьовитості спортсмена ще з дитинства. Якщо ви зможете перейнятися любов’ю до свого виду спорту, то у вас обов’язково буде шанс поїхати на свої Олімпійські ігри та відчути такі самі емоції, як пощастило мені! А нашим сьогоднішнім олімпійцям я від щирого серця бажаю віри у свої власні сили та удачі!».

Окрасою свята стали яскраві сольні номери на льоду, що виконали вихованці відділення фігурного катання на ковзанах Обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи.

Відзначимо, що українська олімпійська збірна в Пекіні нараховує 45 спортсменів, які виступлять у 12 дисциплінах: біатлоні, бобслеї, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, лижних гонках, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, стрибках на лижах з трампліну, фігурному катанні, фристайлі та шорт-треку. До складу нашої команди увійшли 4 олімпійських чемпіони: біатлоністки Юлія Джима, Валентина Семеренко, Олена Білосюк (Підгрушна) та фристайліст Олександр Абраменко. Загалом близько 3000 атлетів з усього світу розіграють 109 комплектів нагород у 15 видах програми.