портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Методична допомога щодо відзначення Дня Незалежності України для культурних, освітніх та гуманітарних закладів

Опубліковано 18 серпня 2023 року, 12:52 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

За підтримки облдержадміністрації Донецька обласна бібліотека для дітей підготувала методичні рекомендації «З Україною в серці» (за посиланням: https://bibliokids-mrpl.com.ua/images/2023/MRIndD.pdf ) щодо відзначення 32-ї річниці незалежності України та вшанування Державного Прапора України.

День Незалежності України – це свято, яке гуртує та зміцнює націю, виражає дух народу, символізує його славне минуле, сьогодення та майбутнє. Цьогоріч загальне гасло святкування – «Незалежність доводимо щодня!».

Зараз, в умовах війни, ми як ніколи усвідомлюємо значення цього свята. Багатьом із нас довелось покинути домівки, у зв’язку з чим мультифункціональними осередками Донецької області в різних регіонах України стали гуманітарні, культурні, освітні хаби. Іноді в шаленому ритмі буднів працівникам хабів бракує часу на організацію саме культурних заходів, бо першочерговою є гуманітарна та інформаційна допомога.

У рекомендаціях «З Україною в серці» (за посиланням: https://bibliokids-mrpl.com.ua/images/2023/MRIndD.pdf) наведені приклади форм роботи, які можна застосувати під час святкування Дня Незалежності України, перелік інформаційних ресурсів, які стануть у пригоді при підготовці до заходу, основні організаційні етапи. Кожен заклад має самостійно обрати оптимальний формат святкування в залежності від аудиторії, локації, технічних можливостей та безпекової ситуації.

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації, КЗК «Донецька обласна бібліотека для дітей»