портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ми є. Були. І будем ми! Історія Надії та Анни Обрєзан

Опубліковано 14 серпня 2023 року, 12:39 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Пропонуємо вашій увазі черговий матеріал рубрики "Ми є. Були. І будем ми!" управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації.

У сучасному світі, коли кожен зайнятий собою, особливо приємно усвідомлювати, що є люди, які завжди готові допомогти, відсунувши свої справи. Саме так Надія Обрєзан та її донька Анна розповідають про мотиви своєї волонтерської діяльності у прифронтовому селі Єлизаветівка Покровського району Донецької області.

Під час повномасштабного наступу росіян Надія та Анна знайшли у собі сили, відвагу та можливості здійснювати добрі справи. Вони зрозуміли, що потреб в односельців сила силенна, і треба ними займатися. Багато людей знервовані, розгублені. Хтось від постійного стресу кричить, хтось «зривається» і стає агресивним. Атмосфера у селі складна, тож важливо зібратися з думками і обрати, кому та як можна допомогти. До всього ситуація спонукає робити це надзвичайно швидко.

Якось Надія та Анна знайшли в інтернеті інформацію про громадську організацію «Набуток». Відтоді вони допомагають вирішувати питання щодо забезпечення жителів Єлизаветівки ліками, харчовими продуктами, гігієнічними наборами, будівельними матеріалами. Оскільки поряд залишається багато дітей, напрямок роботи з ними - у пріоритеті. При поїздці у м.Бровари Надія та Анна познайомились з директором громадської організації «Звичайні люди» і долучились до співпраці. Наразі вони допомагають забезпечувати маленьких сельчан одягом, ліками, канцелярським приладдям, іграшками, продуктовими, гігієнічними наборами.

Все, чим Надія та Анна займаються, ґрунтується виключно на прагненні робити добро. Головне в їхній справі – милосердя і чесність. Вони проросли в їхніх серцях, і постійно пробуджуються в інших. За великим рахунком – це їхня можливість нести порятунок односельцям, щоб потім не потерпати від докорів сумління.

Попри виснаження, емоційну втому, постійну загрозу для життя, Надія та Анна продовжують свою діяльність. Вони розуміють, що поступово і неухильно змінюють життя сельчан на краще, маленькими кроками наближаючи всіх до Перемоги. Впевнені, що завдяки підтримці громадських організацій, на сході країни наразі воює не лише зброя, а й український дух, який неможливо здолати. Цей дух проявляється у відвазі воїнів, які захищають свою країну, у силі українців, які залишаються на своїй землі, попри всі труднощі, і у милосерді волонтерів, які допомагають тим, хто цього потребує. Українська нація сильна і стійка, і вона ніколи не здасть своїх позицій.

За матеріалами управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації