портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ми є. Були. І будем ми! Історія Олександра Бабенко

Опубліковано 03 серпня 2023 року, 13:17 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Пропонуємо вашій увазі черговий матеріал рубрики "Ми є. Були. І будем ми!" від управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації.

Війна розкидала бахмутян по світу. Прийшлося починати все спочатку. Добре, що залишилися люди, які у скрутні часи продовжують допомагати та надихати на краще. Один із них – депутат Бахмутської міської ради, підприємець Олександр Бабенко. Він займався постачанням гуманітарної допомоги до Бахмута, а також по цей час піклується про земляків-переселенців.

"З початком війни у 2022 році ми з командою почали займатися гуманітарною допомогою для бахмутян, — розповідає Олександр Бабенко,— шукали канали зв’язку з донорами, писали депутатські запити. Першими відгукнулися італійці.  Вантаж з речами, засобами гігієни та харчовими продуктами ми відправили до Бахмуту. Потім почали співпрацювати з поляками. 22 тони м’ясних консервів, отриманих від них, передали до Бахмутської міської ради, де люди отримали допомогу на місцях. Я не можу перерахувати всіх тих, хто на той час допомагав нам доставляти вантажі, бо таких багато. Дякую всім благодійникам. Коли я зрозумів, що бойові дії, на жаль, будуть ще продовжуватися, почав шукати генератори для міста. Пам’ятаю, як завезли та передали на баланс перші сорок пристроїв. 

Навесні 2022 року ми з братом Володимиром створили громадську організацію «Ми з Україною». Познайомилися з Василем та Іриною Кметь зі Львова (організація «Львів опір»). Василь раніше багато разів був у Бахмуті, знає історію Донеччини. Через них ми отримали багато гуманітарки. Передавали військову форму, бронежилети тим, хто воює на Бахмутському напрямку, на передовій. 

Наша громадська організація «Ми з Україною» підписала меморандум про співпрацю з Бахмутською міською радою. Разом працюємо у напрямку гуманітарної місії. Все прозоро та законно. Все фіксуємо й оприлюднюємо у соціальних мережах.

Коли у Дніпрі та Києві відкрилися перші «Центри підтримки бахмутян», ми завозили гуманітарні вантажі для земляків. Громадська організація Києва «Джміль» надала нам медичні препарати. Співпрацюємо з КНП «Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута», пігулки стали доречними. Ще частину гуманітарки доставили до Броварів, куди переселилася багатопрофільна Бахмутська лікарня. Кожного разу до київського хабу доставляємо одяг, котрий вже отримали багато бахмутян.

Нам усім потрібна Перемога. Справа кожного, наближати її на своєму місці. Я вважаю, що бахмутяни можуть розраховувати на допомогу, навіть, коли йде війна, і ми опинилися у різних куточках країни. Впевнений, що вона закінчиться нашою Перемогою. Бахмут знову розквітне, почнеться велике будівництво, повернуться містяни. А поки треба працювати, бо наші хлопці на передовій боронять кожний шматок української землі."

Громадська організація "Ми з Україною" активно співпрацює з місцевими органами влади, благодійними фондами, підприємствами та іншими волонтерськими організаціями з метою координації зусиль та максимальної ефективності надання допомоги. Волонтери надають її індивідуально, а також через центри, куди можуть звернутися громадяни для отримання всього необхідного.

За інформацією управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації