портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ми є. Були. І будем ми! Історія Василя Будовського

Опубліковано 22 червня 2023 року, 10:27 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Василь Будовський -  герой рубрики "Ми є. Були. І будем ми!" від управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації, яке збирає історії успішного досвіду донеччан-патріотів. Нижче пропонуємо вашій увазі матеріал управління:   

Василь Будовський родом з тимчасово окупованого Єнакієвого, не зрадив присязі у 2014-му та залишається вірним українському народу зараз. Офіцером Андріївської громади працює півтора року. Обслуговує 5 населених пунктів. Від громади правоохоронець отримав житло для своєї родини та новий службовий автомобіль, що дає змогу «бути всюди» та допомагати людям.

У 2022 році, після оголошення евакуації з Донецької області, було дуже небезпечно, були постійні обстріли. Транспортного сполучення між населеними пунктами практично не було. Разом з колегою з Маріуполя Василь патрулював на території громади, розвозили людям хліб, виїжджали на місця обстрілів.

Близько 20:30 16 червня 2022 року до поліцейського офіцера Андріївської громади Василя Будовського звернулося подружжя: дружина почала народжувати, а знайти транспорт, щоб дістатися лікарні, не вдалося.

Вже за десять хвилин правоохоронець разом з напарником Артемом Тимофєєвим були під будинком. Вагітну треба було везти до міста Покровськ. На нічних фронтових дорогах офіцерам знадобилася вся їхня водійська майстерність. Аби жінка почувалася більш захищеною, взяли з собою місцевого медпрацівника.

«Взяли з собою фельдшера, аптечки, готувалися приймати пологи в дорозі, під обстрілами, - розповідає Василь. - У місцевої жительки пізно ввечері почалися перейми, а пологовий будинок – за 90 км. Згадали все, чому нас вчили на курсах з домедичної допомоги, бо розуміли, що дитина може з’явитися на світ в будь-який момент. Були готові до всього. Стежили за безпековою ситуацією, адже ворог часто завдає ударів вночі».

Встигли вчасно: за годину жінка народила хлопчика, якого назвали Святославом. Це четверта дитина в родині, батьки ще мають трьох синів, старшому – 11 років. За словами керівника громади, це перший випадок народження за час повномасштабної війни, отже життя – переможе.

Безпечне повернення мами з новонародженим додому також забезпечила поліція. Василь і Артем привезли батькам гуманітарну допомогу – набір для немовляти. Поліцейському, який миттєво прийшов на виручку, сім’я запропонувала бути хрещеним сина.

За матеріалами управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації