портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ми є. Були. І будем ми! Історія Єлизавети Портнової

Опубліковано 29 червня 2023 року, 11:08 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

«Моя улюблена цитата: "Все залежить від нас самих", тому я прагну розвитку, навчання та отримати нові знайомства, знання та досвід» - ділиться Єлизавета.

Єлизавета Портнова мешканка Бахмута, студентка навчально-наукового професійно-педагогічного інституту українського інженерно-педагогічної академії (м.Бахмут), голова молодіжної ради при Бахмутській міській раді 2021-2023 років, членкиня громадської організації «Молодіжна перспектива Бахмут».

Ще навчаючись у Бахмутському  коледжі транспортної інфраструктури  Єлизавета  постійно працювала в напрямку зміцнення соціальної згуртованості молоді, розвитку волонтерського руху, налагодження комунікації серед громадськості та влади.

В роки  мирного життя Бахмута за ініціативи Єлизавети у співпраці з молодіжним активом, за підтримки місцевої влади  реалізовувались  грантові проєкти для молоді та громади.  Так, у 2018 році у Бахмуті,  в молодіжному центрі «Перспектива»  запрацював перший в Донецькій області Гендерний інформаційний центр. Для творчих виступів молоді відновлено відкриту сцену у міському парку відпочинку, проводились  фестивалі української творчості, в рамках «Бюджету участі» молодіжний центр «Перспектива» обладнано інтерактивної дошкою, проведено молодіжний форум "Успішна громада" та флешмоб  "Арт-тролейбус". Це далеко неповний перелік ініціатив Єлизавети. Більшість запланованих проєктів не реалізовано через повномасштабне вторгнення.

«Після подій 24 лютого 2022 року мені довелось покинути рідний Бахмут та виїхати у Німеччину. Перебуваючи за кордоном продовжувала свою громадську діяльність, надаючи волонтерську підтримку евакуйованим українцям, які також вимушено виїхали з нашої країни» - згадує Єлизавета.

У листопаді 2022 року Єлизавета повернулась в Україну.

«Небайдужість до важкої долі бахмутчан надихнула на згуртування команди єдинодумців та написанню нового проєкту «Центр підтримки сімей з дітьми «Бахмутська родина»,  спрямованого на реінтеграцію та адаптацію сімей з дітьми, які через активні бойові дії покинули свої домівки та виїхали з Бахмутської громади до міста Дніпро. Протягом січня – лютого 2023 року проєкт успішно реалізовано.  Бахмутським сім’ям  надано  юридичну, психологічну, соціальну допомогу, проведено творчі майстер-класи для дітей, тренінговий курс для молоді, а також 500 сімей з дітьми забезпечено продуктовими та гігієнічними наборами».

«Наразі з  командою працюємо над новим проєктом «Спільні дії – спроможні бахмутяни», сподіваємось на підтримку відбіркової комісії» - ділиться героїня історії.