портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Працевлаштування з користю для всіх

Опубліковано 29 червня 2023 року, 12:21 , Донецький обласний центр зайнятості

Наразі в Україні діють урядові програми, які дозволяють роботодавцям отримати компенсації при працевлаштуванні безробітних певних категорій. Завдяки цьому пошукачі отримують бажану роботу, а працедавці - фінансову підтримку з боку держави.

У якості прикладу можна привести історію працевлаштування Сергія з міста Слов’янськ. Чоловік звернувся за допомогою у пошуку роботи до фахівців Слов’янського міського центру зайнятості. Він має вищу економічну освіту та великий досвід роботи бухгалтером і менеджером. Сергій шукав відповідні вакансії, пов’язані саме з цими спеціальностями.

В той самий час до центру зайнятості звернувся підприємець Костянтин, який шукав менеджера з адміністративної діяльності. Фахівці запропонували працедавцю скористатись новими фінансовими можливостями - отримати компенсацію за працевлаштування зареєстрованого безробітного. Рекрутери провели аналіз професійно-кваліфікаційного складу безробітних, врахували, що Сергій є особою з інвалідністю, та запропонували йому поспілкуватись з підприємцем.

Співбесіда пройшла вдало. Пошукач отримав роботу, яка його повністю влаштовує, а роботодавець – кваліфікованого працівника та право на фінансове відшкодування у розмірі 50 відсотків фактичних витрат на оплату праці згідно з постановою № 124 «Про затвердження Порядку надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних». Загальна тривалість такої виплати становить не більше 6 місяців за умови збереження гарантій зайнятості особи протягом періоду, що перевищує виплати у два рази.

Запрошуємо роботодавців скористатись новими можливостями, які надає держава.

Більш детальну інформацію щодо порядку надання компенсацій можна дізнатися за посиланням https://bit.ly/3Pnpxnb 

Виникли питання або потрібна більш детальна інформація? Звертайтеся до фахівців центру зайнятості https://bit.ly/3oSCie, або call-центру Донецького обласного центру зайнятості безкоштовно 0-800-33-61-67.

За інформацією Донецької обласної служби зайнятості