портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Микола Кулеба: «Наша основна мета - щоб кожна дитина жила у родині»

Опубліковано 16 липня 2020 року, 13:14

Відбулася онлайн-конференція «Презентація результатів щорічного моніторингу закладів інституційного догляду та виховання дітей».

Участь в онлайн-конференції взяли міністр соціальної політики Марина Лазебна, в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет, заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак, директор Агрітім Канада Консалтінг Лтд в Україні, представники проєкту SURGE та фонду Lumos. Донеччину представили заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна разом з начальником служби у справах дітей Наталією Тимофеєвою та директором департаменту освіти і науки Тетяною Сідашевою. 

 «Близько 100 тисяч дітей живуть у закладах інституційного догляду. Реформа триває, тому наша основна мета  - щоб кожна дитина жила у родині. Для дітей, що живуть в інтернатах, ми створюємо комфортні умови. У цьому році на інклюзивну освіту з держбюджету виділено 87 млн. грн», - наголосив під час конференції Микола Кулеба.

Нагадаємо, що моніторинг реалізації Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017 – 2026 станом на 01.01.2020 року було проведено офісом Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби  за підтримки проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), що виконується Alinea та Фонду Lumos.