портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Освітяни Донеччини в рамках Літньої онлайн-школи отримали практичну допомогу щодо кадрових питань

Опубліковано 16 липня 2020 року, 12:58 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

П’ятдесят три співробітники освітніх закладів взяли учать у вебінарі «Оформлення трудових відносин з працівниками у розрізі оновлення чинного законодавства».  Він відбувся 14 липня у межах пілотного проєкту «Літня онлайн-школа з питань освітнього менеджменту», що розпочав роботу у  дистанційному форматі у Донецької області.

Освітяни Донецької області, Києва, Кривого Рогу, Одеси, Білої Церкви, Миколаєва та інших міст України розглянули актуальні питання кадрового менеджменту, зокрема, переведення працівників пенсійного віку на строкові трудові договори, зміни істотних умов праці тощо. Крім цього, освітяни отримали практичну допомогу в документальному оформленні відповідних управлінських рішень.

Серед слухачів вебінару були як представники закладів загальної середньої, професійної, позашкільної освіти так і працівники вищих навчальних закладів.  

Нагадаємо, що організацією роботи онлайн-школи займався Донецький обласний інститут  післядипломної педагогічної освіти.  Необхідність її появи пов’язана зі змінами у чинному законодавстві про освіту, продовженням терміну дії обмежувальних заходів, пов’язаних із запобіганням поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, численними зверненнями керівників закладів освіти області та осіб, які бажають взяти участь у конкурсі на зайняття вакантних посад керівників закладів освіти.  Просвітницький ресурс запроваджено для керівників регіональних закладів освіти всіх рівнів та осіб, які бажають взяти участь у конкурсному відборі на зайняття вакантних посад керівників закладів освіти.