портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Міністерка у справах ветеранів у Краматорську обговорила зі студентами питання інформаційної безпеки

Опубліковано 22 лютого 2022 року, 16:00

Міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна у Краматорську сьогодні, 22 лютого, взяла участь у панельній дискусії щодо основ інформаційної безпеки з науковою спільнотою та молоддю провідних закладів вищої та фахової передвищої освіти Донеччини.

Свій виступ Юлія Лапутіна почала з розповіді про джерела російського імперського шовінізму, ставлення до України, традиції пропаганди та методи викривлення історії, яку Росія використовує у якості елементу гібридної агресії.

«Біля наших кордонів стоїть зграя, яку постійно «годують» цим. Але ми вже не такі, як у 2014-му, наша армія сильніша. Ми повинні видалити вірус невіри у себе, вірус невіри у країну. Зараз ми сильні, країна нарешті ствердила свою суб’єктність, і зараз ми маємо усі шанси перемогти у протистоянні з сильним підступним ворогом», - наголосила вона.

Учасники дискусії почули про те, як протистояти фейкам, як фільтрувати інформацію, протистояти інформаційній агресії. Значну увагу приділили формуванню українських наративів та пошуку напрямів комунікації як з українським суспільством, так і з сусідніми країнами, зокрема з країною-агресором.