портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України дало роз’яснення нововведень в законодавстві про землю

Опубліковано 20 листопада 2019 року, 14:19 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

20 листопада в департаменті агропромислового розвитку і земельних відносин Донецької облдержадміністрації відбулась селекторна нарада з Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та обласними державними адміністраціями. 

Участь у заході взяли директор департаменту агропромислового розвитку і земельних відносин облдержадміністрації Артем Чаган, працівники департаменту, керівники міських та селищних рад, ОТГ області.

Під час селекторної наради обговорили хід земельної реформи та прийнятих Верховною Радою України за основу в першому читанні проєктів законів України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» (реєстраційний номер 2178-10 від 10.10.2019) та «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин (реєстраційний номер 2194 від 01.10.2019).

У зазначених законах з’ясували основні положення, юридичні тонкощі, повноваження по розпорядженню землями, дерегуляцію у сфері землеустрою та оцінки земель. Розглянули також питання електронних земельних аукціонів.

Кожні з присутніх на нараді мали можливість задати питання представникам міністерства.