портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Міністерством соціальної політики України внесені зміни до Типового положення про центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю

Опубліковано 25 травня 2018 року, 14:57

Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації повідомляє, що наказом Міністерства соціальної політики України від 14.03.2018 № 355 «Питання комплексної реабілітації осіб з інвалідністю» внесено зміни до Типового положення про центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю, затвердженого наказом Міністерства соціальної політики України від 09.08.2016 № 855.

Відповідно до вищевказаного наказу реабілітаційна установа (центр комплексної реабілітації) може забезпечувати отримувачів реабілітаційними послугами не лише у формі тимчасового перебування, але і в умовах стаціонарного режиму (постійного режиму).

Реабілітаційні установи можуть надавати отримувачам лише ті види реабілітаційних послуг (заходів), яких вони за рішенням реабілітаційної комісії потребують.

При цьому, реалізація передбачених установою напрямів може забезпечуватися різними формами організації реабілітаційного процесу та видами реабілітаційних послуг, серед яких можуть бути денний догляд, соціальний супровід, денна зайнятість тощо.

У відповідності до вищезазначеного наказу втратили чинність деякі накази нормативно-правових актів, які регламентували діяльність реабілітаційних установ.

 

Департамент соціального захисту населення Донецької ОДА