портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Педагогічна конференція «Досягнення, відкриття та шляхи розвитку універсального освітнього простору ОТГ»

Опубліковано 25 травня 2018 року, 15:15

22-23 травня 2018 року за підтримки Донецького відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» в м. Святогірськ департаментом освіти і науки облдержадміністрації та Донецьким облІППО проведено педагогічну конференцію «Досягнення, відкриття та шляхи розвитку універсального освітнього простору ОТГ». Захід зібрав понад 100 керівників органів управлінь освітою, завідувачів методичних кабінетів/центрів та директорів опорних шкіл міст, районів, ОТГ області.

Гостем заходу став Сергій  Дятленко, експерт із питань освіти Центрального офісу реформ при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Працюючи в секціях, учасники конференції розглянули питання розвитку освіти в умовах децентралізаційних реформ, а саме: функції органів управлінь освітою та методичних центрів, моделі методичних служб, особливості кадрової політики у сфері освіти в ОТГ, створення інклюзивно-ресурсного центру, оптимізацію мережі закладів освіти тощо.

Особливу увагу було приділено питанню розбудови Нової української школи, зокрема сучасному освітньому середовищу та компетентнісному підходу у навчанні, який керівники освіти мали можливість відчути на собі, перейнявши роль учнів.

Під час feedback-у, що пройшов наприкінці заходу, лунали слова подяки організаторам, гостям, спікерам. Учасники наголосили, що конференція була інформативною, емоційно насиченою та змістовною.

Департамент освіти і науки Донецької ОДА, Донецький облІППО, заклади освіти Донецької області щиро дякують Донецькому відокремленому підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» за вагому допомогу у проведенні конференції «Досягнення, відкриття та шляхи розвитку універсального освітнього простору ОТГ», плідну співпрацю та можливість разом розбудовувати Нову українську школу.

Більш детально з матеріалами заходу можна ознайомитись за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1dE6U_OzZjBGyhNeIjGhE7QS9aHFoIPF1?usp=sharing

Департамент освіти та науки Донецької облдержадміністрації