портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Міністр освіти і науки України відвідав заклади освіти Маріуполя

Опубліковано 15 липня 2021 року, 19:31 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідав заклади освіти  Маріуполя сьогодні, 15 липня. 

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна та міський голова Маріуполя Юрій Бойченко презентували міністру повністю відновлену та сучасно оснащену Маріупольську школу № 26. Це перший об’єкт, що був відкритий на Донеччині у 2021 році за президентською програмою «Велике будівництво».  

Після реконструкції значно збільшилася потужність школи - 1 вересня за парти сядуть 960 дітей, що практично вдвічі більше, ніж до реконструкції. Вже сьогодні набрано 4 перших класи. 

На ремонтні роботи та оснащення закладу освіти було витрачено понад 123 млн гривень. Стара будівля цілковито оновлена як зсередини, так і ззовні, сучасно оснащена. На пришкільній території облаштовано комплекс  спортивних майданчиків  із тренажерами, футбольне поле зі штучним покриттям, бігову доріжку. Створено новий мотивуючий освітній простір, який дозволить підвищити якість та результати освітнього процесу.

Відвідав міністр і Маріупольський дошкільний навчальний заклад № 32 «Дивосвіт», який також внесено до програми «Велике будівництво» з плановим терміном завершення у вересні 2021 року.  Комплексний проєкт будівництва забезпечить оновлення внутрішніх приміщень, відновлення будівлі ззовні та благоустрій прилеглої території з улаштуванням спортивного та ігрових майданчиків, а також повне оснащення закладу освіти. Роботи на об’єкті тривають високими темпами, будівельна готовність складає 75%. 

Після завершення ремонтних робіт потужність закладу збільшиться на 20 вихованців, отже для 220 дітей будуть створені сучасні умови для виховання та отримання якісних освітніх послуг.

Активізовано реалізацію проєктів будівництва ще на 18 освітніх об’єктах, внесених до програми Президента України «Велике будівництво» у 2021 році, у тому числі 11 шкіл у містах  Авдіївка, Бахмут (3), Торецьк, Новогродівка, Лиман, Покровськ, Кальчицькій сільській та Гродівській селищній територіальних громадах, 6 садочків у містах Добропілля, Костянтинівка, Маріуполь (2), Мирноград та 1 проєкт зі створення музею науки у Маріуполі. Будівельні роботи за 13 з них планується завершити до кінця поточного року, 5 об’єктів внесені до програми, як перехідні на 2022 рік.