портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулись публічні дебати «Популяризація національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні»

Опубліковано 15 липня 2021 року, 16:30 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Фінальна гра міжрегіональних дебатів «Популяризація національної стратегії зі створення безбар'єрного простору в Україні» відбулась у м. Святогірськ 14 липня.  

У фіналі взяли участь команди, переможці локальних дебатів, що відбулись 13 липня в м. Слов’янськ, Костянтинівка та Сєвєродонецьк. Це команди зі Східноукраїнського університету ім. Володимира Даля, Костянтинівської ЗСЗО № 1, збірна з Добропільського НВК та Білозірської ЗОШ та Маріупольського державного університету. Команди супроводжували керівниці, що є членкинями Мережі Амбасадори Миру UN RPP,  - Ксенія Дружина, Станіслава Стасенко; керівницями дебатного клубу Східноукраїнського університету ім. Володимира Даля - Карина Старобубцева, Тетяна Гречишкіна та Олександра Ганускова; а також керівник дебатного клубу Маріупольського державного університету Максим Стьопін.

Дебатери та дебатерки обговорювали тему «Цей уряд забезпечить імплементацію Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні».

Молоді люди продемонстрували ораторське мистецтво та знання щодо нещодавно затвердженої «Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року». Молодь переконана, що тільки створення безперешкодного середовища для усіх без виключення груп населення, забезпечення рівних можливостей кожній людині реалізувати свої права, отримувати послуги на рівні з іншими буде сприяти соціальній єдності та покращенню рівня життя у громадах. Кожна з команд пропонувала свої плани дій, які необхідно втілити для імплементації Стратегії. 

На фінал завітали експертки зі структурних підрозділів Донецької та Луганської облдержадміністрацій, зокрема і Лілія Золкіна, начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації, та  Софія Телеус, головний спеціаліст відділу національного виховання та європейської інтеграції.

Експерти та експертки висловили задоволення від участі в заході та слухання якісних дебатів, ораторської майстерності молодих людей. 

Були відзначені кращі спікери:

-    Микита Шаповалов зі Костянтинівської ЗСЗО № 1;

-    Андрій Захарченко зі Східноукраїнського університету ім. Володимира Даля;

Перемогу отримала збірна команда з Добропільського НВК та Білозірської ЗОШ у складі Дмитра Попова та Олександри Лешковець. 

Усі учасники та учасниці дебатів отримали приємні подарунки від Програми ООН з відновлення та розбудови миру.

Захід проводиться у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.