портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Міністри оборони країн НАТО просуватимуть роботу зі стримування агресії, укріплення оборони, підтримки України та глобального партнерства

Опубліковано 17 жовтня 2024 року, 11:23

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте на прес-конференції в штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі представив очікувані результати від зустрічі міністрів оборони країн НАТО 17-18 жовтня 2024 року.

Союзникам потрібно «просуватися далі та швидше, щоб протистояти зростаючим загрозам, з якими ми стикаємося», пояснив він, додавши, що «це потребує більше сил, можливостей та інвестицій для досягнення амбітних цілей, встановлених нашими оборонними планами».

Пан Рютте назвав розширений оборонно-промисловий потенціал, надійніші ланцюжки постачання і нові технології критично важливими для забезпечення стійкості Альянсу в усіх галузях. Він сказав, що очікує, що міністри підтримають нову ініціативу НАТО щодо покращення стандартизації, пояснивши, що «краще впровадження стандартів може допомогти зменшити вартість оборонних закупівель, тому це важлива робота для НАТО».

Генеральний секретар підтвердив, що НАТО стоїть пліч-о-пліч з Україною як зараз, так і буде стояти в майбутньому.

Міністри оборони країн НАТО зустрінуться зі своїм українським колегою Рустемом Умеровим на засіданні Ради Україна-НАТО, щоб обговорити ситуацію на лінії фронту та найнагальніші потреби України.

Пан Рютте вказав, що робота по створенню нового командування НАТО у Вісбадені для координації безпекової допомоги та підготовки для України, а також щодо виконання зобов’язань у 40 мільярдів євро військової допомоги для України йде добре.

Він оголосив, що «члени НАТО надали 20,9 мільярдів євро військової допомоги Україні протягом першої половини 2024 року, і члени Альянсу йдуть по шляху виконання своїх зобов’язань до кінця року», додавши, що «послання чітке: НАТО виконує завдання для України, і ми будемо це робити й надалі».

* Згідно інформації з сайту https://www.nato.int/cps/en/natohq/news