портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Міністри закордонних справ країн НАТО обговорять підтримку України

Опубліковано 03 квітня 2024 року, 18:55

Міністри закордонних справ країн НАТО зібралися у штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі 03 квітня 2024 року на дводенну зустріч для відзначення 75-річчя НАТО та підготовки до майбутнього Саміту у Вашингтоні у липні поточного року.

Перед зустріччю Генеральний секретар Єнс Столтенберг підкреслив, що Альянс був заснований на одному, урочистому обіцянні: напад на одного союзника - це напад на всіх учасників НАТО. Він привітав зусилля союзників щодо постійних поставок великих партій зброї, боєприпасів та обладнання в Україну, попереджаючи, що будь-яке затримання у наданні підтримки має наслідки на полі бою.

Пан Столтенберг закликав союзників забезпечити допомогу Україні на тривалий термін. Міністри обговорили, як НАТО може взяти на себе більше відповідальності за координацію військового обладнання та навчання, а також забезпечити багаторічні фінансові зобов'язання для України. Генеральний секретар підкреслив, що війна в Україні показує, що наша безпека не є регіональною - вона є глобальною.

На другий день засідання міністри обговорять поточні та майбутні потреби України на Раді НАТО-Україна та зустрінуться з партнерами з Індо-Тихоокеанського регіону та Європейського Союзу.

*Згідно інформації з сайту https://www.nato.int