портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мобільний центр зайнятості: наближаємо послуги до людей та підтримуємо бізнес

Опубліковано 20 червня 2024 року, 15:33 , Донецький обласний центр зайнятості

20 червня фахівці Олександрівського районного центру зайнятості провели виїзний захід у Петрівському Другому старостинському окрузі. Використання мобільного офісу забезпечує доступність послуг служби зайнятості для жителів віддалених населених пунктів Донецької області.

Учасники заходу отримали комплексну інформацію щодо можливостей працевлаштування, участі у суспільно корисних роботах, професійного навчання, підвищення кваліфікації або перекваліфікації, отримання ваучера, відкриття власної справи.

Фахівці презентували актуальні вакансії в регіоні та розповіли про послуги служби зайнятості, які допомагають у пошуку роботи. Запропонували широкий спектр курсів та програм навчання, які допоможуть здобути нову професію або вдосконалити наявні навички. Розповіли про можливість пройти безкоштовне навчання за затребуваною на ринку праці професією за допомогою ваучера. Також фахівці консультували з приводу грантових програм, які можуть допомогти у започаткуванні та розвитку власного бізнесу.

Роботодавцям були презентовані компенсаційні програми, які передбачають відшкодування витрат за працевлаштування певних категорій громадян та облаштування робочих місць для людей з інвалідністю.

За результатами роботи мобільного центру зайнятості 17 громадян виявили бажання взяти участь у суспільно корисних роботах, 9 учасників домовилися про співбесіди з роботодавцями, 3 учасники бойових дій зацікавилися можливістю здобути професійну освіту в центрах профтехосвіти ДСЗ, 12 присутніх висловили зацікавленість в отриманні ваучера на навчання, 2 особи планують розпочати власну справу та подати заявку на отримання мікрогранту.

Робота мобільного центру зайнятості триває.